/* */

Origine: Obtinut la Fort Valley, Georgia, S.U.A. prin autopolenizarea soiului Halehaven.

Pomul: De vigoare medie, cu ramuri mixte de lungime medie, avand mugurii floriferi distribuiti pe toata lungimea. Frunzele mari, cu 1-3glande circulare pe petiol. Florile de tip campanulat, au marimea mijlocie si epoca de inflorire relativ timpurie.

Fructul: Mijlociu (80-140 g), de forma globulara, asimetrica, cu pielita rosie, cu dungi si pete rosii intens, pe fond galben-portocaliu. Pulpa galbena-portocalie, uniforma sau cu slabe infiltratii rosii sub pielita, potrivit de consistenta, cu gust placut, discret aromata.

Samburele: mijlociu, maron-deschis, alungit, aderent la pulpa.

Epoca de maturare: prima decada a lunii iulie.  La 14-15 zile dupa Madeleine Pouyet.

Particularitati agronomice: Unul din cele mai productive soiuri din Romania, recolta medie pe primii 4 ani de rod variind intre 9.5 t/ha (zona Constanta) si 40 t/ha (in zona Marculesti-Ialomita). Sensibil la basicarea frunzelor si la cancerul uscat al ramurilor. Fructe foarte valoroase sub aspect comercial si gustativ.


Portaltoi folosit: Migdal

Pentru toamna lui 2018 piersicul Cardinal va fi disponibil altoit pe GF677 (categoria biologica CERTIFICAT), migdal si corcodus.


Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Cardinal (anul III)

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Piersic Redhaven (anul III)

Piersic Redhaven (anul III)

Originea: Obtinut la Statiunea exprimentala South-Haven, Michigan, S.U.A.,din incrucisarea soiurilor Halehaven x Kalhaven si raspandit aproape in toat..

10,00Lei

Piersic Catherine

Piersic Catherine

Fructul la soiul de piersic CATHERINE  Mărimea: mijlocie (80-110 grame) Forma fructului: sferică, cu vârful adâncit, cu cavitatea ped..

10,00Lei

Piersic Southland (anul III)

Piersic Southland (anul III)

Originea: Obtinut prin autofecundare de la soiul Halehaven la Statiunea Beltsville, Maryland, S.U.A.Pomul: Viguros, cu ramuri mixte lungi, avand mugur..

10,00Lei

Piersic Filip (turtit)

Piersic Filip (turtit)

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de at..

10,00Lei

Piersic Florin (plat) anul III

Piersic Florin (plat) anul III

PomulPomul este de vigoare mijlocie spre mare, cu port erect.Ramura de rod este cea mixtă şi prezintă o densitate mare a ramurilor de rod. Frunzele ..

10,00Lei

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Fructul este de marime mijlocie (90-110 grame).Forma: rotund cu vârful pla..

30,00Lei

Piersic Springcrest (anul III)

Piersic Springcrest (anul III)

Soiul de Piersic SpringcrestPom de vigoare mare, rustic si foarte productiv. Fructele sunt mici de 65-70 g, sferice. Pielita de culoare galben-orang..

10,00Lei

Piersic Raluca (anul III)

Piersic Raluca (anul III)

Pomul este semiviguros, cu creştere erectă şi rodeşte pe ramuri mixte mijlocii.Soiul este rezistent la ger şi trebuie protejat prin tratamente fitos..

10,00Lei

Migdal Autofertil 1 (anul III)

Migdal Autofertil 1 (anul III)

Soiul Autofertil1 are fruct de marime mare (peste 40 mm),miezul are gust de migdal mai intens.Perioada de coacere 15-30 august.Portaltoi folosit: mig..

12,00Lei

Piersic Flacara / altoit pe Migdal

Piersic Flacara / altoit pe Migdal

Piersic FlacaraPom de vigoare medie – mare, necesita tăieri in verde si rărirea fructelor. Floare de tip campalunat cu epoca de inflorire tarzie. Fr..

10,00Lei

Etichete: Pomi, fructiferi, altoiti, prun, cais, piersic, nectarin, cires, visin, mar, par, gutui, Cobadin, Valu, Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea