/* */

Originea: Obtinut la Statiunea exprimentala South-Haven, Michigan, S.U.A.,din incrucisarea soiurilor Halehaven x Kalhaven si raspandit aproape in toate tarile cultivatoare de piersic.
Pomul: De vigoare mijlocie - mare, foarte productiv, cu flori mici, de tip campalunat, inflorind in sezonul mediu, foarte abundent. Frunzele mari, cu 4 glande reniforme, destul de senzibile la basicare si la cancerul uscat al ramurilor (Fusicoccum amygdali), dar rezistanet la bacterioza piersicului (Pseudonomas prunii).
Fructul: De marime mijlocie, destul de regulata, atingand 150-170 g, de forma rotunjita, uneori slab mamelonat. Pielita potrivit de pubescenta, frumos colorata pe 70-80%din suprafata, cu un rosu deschis, pe fond galben-portocaliu la maturitate, cu numeroase puncte rosii-inchis. Pulpa galbena, cu slabe infiltratii rosii in jurul samburelui, fin granulata, suculenta, cu gust excelent (la deplina maturare), foarte dulce, muscat caracteristic. Rezista bine la transport.
Samburele: mijlociu, alungit, de cupoare deschisa, detasabil de pulpa.
Epoca de maturare: La mijlocul lunii iulie.
Particularitati agronomice: Soi cu mare capacitate de adaptare la medii diferite , da productii foarte mariin toate zonele, variind intre 9,6t/ha (Constanta) si 42,0 t/ha (Marculesti-Ialomita).
Necesita o rarire foarte severapentru a da fructe de calitate si pretinde conditii agrotehnice bune. Totusi se va evita excesul de ingrasaminte minerale si de irigare, care favorizeaza atacul cancerului uscat(Fusicoccum amygdali). Rezista bine la scaderile de temperatura din timpul infloritului.
Se recomanda in toate zonele de cultura.
Portaltoi folosit : Migdal


Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta
Recomandat pentru consum imediat
fructe zemoase aici se va descrie ceva despre fructelez emoase
Recomandat pentru procesare
productie timpurie de exemplu faptul ca se coc on octombrie

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Redhaven

  • 10,00Lei
  • 7,00Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Piersic Catherine

Piersic Catherine

Fructul la soiul de piersic CATHERINE  Mărimea: mijlocie (80-110 grame) Forma fructului: sferică, cu vârful adâncit, cu cavitatea ped..

10,00Lei

Piersic Southland

Piersic Southland

Originea: Obtinut prin autofecundare de la soiul Halehaven la Statiunea Beltsville, Maryland, S.U.A.Pomul: Viguros, cu ramuri mixte lungi, avand mugur..

10,00Lei

Piersic Filip (turtit)

Piersic Filip (turtit)

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de at..

10,00Lei

Piersic Florin (plat)

Piersic Florin (plat)

PomulPomul este de vigoare mijlocie spre mare, cu port erect.Ramura de rod este cea mixtă şi prezintă o densitate mare a ramurilor de rod. Frunzele ..

10,00Lei

Piersic dwarf Vasilica (ornamental)

Piersic dwarf Vasilica (ornamental)

Pomul este pitic, cu înălţimea de cel mult 1,00 m, de aceea poate fi crescut si in ghiveci. Ramura anuală are internodii scurte şi prezintă o densit..

30,00Lei

Piersic dwarf Paul (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Fructul este de marime mijlocie (90-110 grame).Forma: rotund cu vârful pla..

30,00Lei

Piersic Springcrest

Piersic Springcrest

Soiul de Piersic SpringcrestPom de vigoare mare, rustic si foarte productiv. Fructele sunt mici de 65-70 g, sferice. Pielita de culoare galben-orang..

7,00Lei 10,00Lei

Piersic Raluca

Piersic Raluca

Pomul este semiviguros, cu creştere erectă şi rodeşte pe ramuri mixte mijlocii.Soiul este rezistent la ger şi trebuie protejat prin tratamente fitos..

10,00Lei

Piersic Cardinal

Piersic Cardinal

Origine: Obtinut la Fort Valley, Georgia, S.U.A. prin autopolenizarea soiului Halehaven.Pomul: De vigoare medie, cu ramuri mixte de lungime medie, ava..

7,00Lei 10,00Lei

Migdal Autofertil 1

Migdal Autofertil 1

Soiul Autofertil1 are fruct de marime mare (peste 40 mm),miezul are gust de migdal mai intens.Perioada de coacere 15-30 august.Disponibilitete anul I..

7,00Lei 12,00Lei

Etichete: Pom, fruct, altoit, prun, cais, piersic, nectarin, cires, visin, mar, par, gutui, zmeur, trandafir, Cobadin, Valu, Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea, pepiniera, Dumbrava