/* */

Cires Rivan anul II

Pomul soiului de cires Rivan, are vigoare medie spre mare, cu cresteri moderate, coroana larg piramidala, garnisita cu ramuri de rod spre exterior. Lemnul si mugurii floriferi au o rezistenta medie la ger. Infloritul, de intensitate medie, se suprapune cu alte soiuri timpurii, facand posibila interpolenizarea.
Productivitatea soiului este bună.
Fructul este mare pentru un soi timpuriu, de 5,5 – 6,0 g in primii ani de rod, 4,6 – 5,2g in plina perioada de rodire, de forma cordiform aplatizata, de culoare rosie, pulpa semipietroasa, gust dulce acidulat, pana la dulce la supramaturare. Fructul este sensibil la crapare.
Maturitatea de recoltare: ultima decada a lunii mai -prima decada a lunii iunie (functie de conditiile climatologice si zonare).
Zonarea: zonele sudice, unde conditiile climatice potenteaza caracterul de timpurietate, iar riscul precipitatiilor abundente în perioada de maturare a fructelor este mai redus.Portaltoi folosit: Mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Rivan

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Van

Cires Van

Cires Van anul IICiresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piram..

10,00Lei

Cires Cociu

Cires Cociu

Descriere soiul Cires CociuFructul: Mărimea este foarte mare (8,0-8,4 g);         Forma: reniformă, turtită dorsoventral..

10,00Lei

Cires Stefan

Cires Stefan

Cires StefanSoi precoce, rodeste abundent si constant.Pomul: vigoare mică spre medie;Fructul: Mărimea: mare (7,7-8,1 g);      &nbs..

10,00Lei

Cires Alex

Cires Alex

Descriere soiul de Cires Alex:Pomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: foarte mare în primii ani de rodire (8,3-11,7 g);      &nb..

10,00Lei

Cires Maria

Cires Maria

Cires Maria anul IIEste primul soi autofertil de cires creat în România.Pomul este de vigoare mijlocie, cu o coroană largă, ramificată, bine garnisită c..

10,00Lei

Cires Kordia

Cires Kordia

Ciresul Kordia este un soi de origine Ceha, obtinut la Institutul de Cercetari Pomicole de la Holovousy , mult raspandit in ultimii ani in toate tarile cultiv..

10,00Lei

Cires Bucium

Cires Bucium

Descriere soiul Cires BuciumPomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: mare spre foarte mare (8-8,5 g);         Forma est..

10,00Lei

Cires Rubin

Cires Rubin

Cires Rubin anul IIPomul soiului de cires Rubin este de vigoare mijlocie, cu coroana larg piramidala pana la globuloasa, rodeste predominant pe buchete de ..

10,00Lei

Cires Stella

Cires Stella

Cires Stella anul IIPomul de cires Stella este viguros si formează o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri de rod. Este un soi rezistent la g..

10,00Lei

Cires Germersdorf (Uriasa de California)

Cires Germersdorf (Uriasa de California)

Cires GERMERSDORFER anul II (Uriasa de California sau California, Plutane sau De Banat)Pomul – are o coroana piramidala inalta, caracteristica, dupa care poat..

10,00Lei

Cires Daria

Cires Daria

Soiul de cires Daria dezvolta un pom de vigoare medie-mare, rodeste predominant pe buchete de mai si are o comportare mai bună la atacul bolilor ( Blumeriella..

10,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Rivan