/* */

Soiul de piersic Redhaven

Originea: Obtinut la Statiunea exprimentala South-Haven, Michigan, S.U.A.,din incrucisarea soiurilor Halehaven x Kalhaven si raspandit aproape in toate tarile cultivatoare de piersic.
Pomul: De vigoare mijlocie - mare, foarte productiv, cu flori mici, de tip campalunat, inflorind in sezonul mediu, foarte abundent. Frunzele mari, cu 4 glande reniforme, destul de senzibile la basicare si la cancerul uscat al ramurilor (Fusicoccum amygdali), dar rezistanet la bacterioza piersicului (Pseudonomas prunii).
Fructul: De marime mijlocie, destul de regulata, atingand 150-170 g, de forma rotunjita, uneori slab mamelonat. Pielita potrivit de pubescenta, frumos colorata pe 70-80%din suprafata, cu un rosu deschis, pe fond galben-portocaliu la maturitate, cu numeroase puncte rosii-inchis. Pulpa galbena, cu slabe infiltratii rosii in jurul samburelui, fin granulata, suculenta, cu gust excelent (la deplina maturare), foarte dulce, muscat caracteristic. Rezista bine la transport.
Samburele: mijlociu, alungit, de cupoare deschisa, detasabil de pulpa.
Epoca de maturare: La mijlocul lunii iulie.
Particularitati agronomice: Soi cu mare capacitate de adaptare la medii diferite , da productii foarte mariin toate zonele, variind intre 9,6t/ha (Constanta) si 42,0 t/ha (Marculesti-Ialomita).
Necesita o rarire foarte severapentru a da fructe de calitate si pretinde conditii agrotehnice bune. Totusi se va evita excesul de ingrasaminte minerale si de irigare, care favorizeaza atacul cancerului uscat(Fusicoccum amygdali). Rezista bine la scaderile de temperatura din timpul infloritului.
Se recomanda in toate zonele de cultura.

Portaltoi folosit :  Migdal, Piersic franc

Pentru toamna lui 2018 piersicul Redhaven va fi disponibil altoit pe GF677 (categoria biologica CERTIFICAT), migdal si portaltoi franc de piersic (categoria C.A.C.).Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta
Recomandat pentru consum imediat
fructe zemoase aici se va descrie ceva despre fructelez emoase
Recomandat pentru procesare
productie timpurie de exemplu faptul ca se coc on octombrie

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Redhaven (anul II si III) port migdal sau piersic franc

  • 10,00Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Piersic Catherine

Piersic Catherine

Fructul la soiul de piersic CATHERINE  Mărimea: mijlocie (80-110 grame) Forma fructului: sferică, cu vârful adâncit, cu cavitatea pedunculară î..

10,00Lei

Piersic Southland (anul II si III)

Piersic Southland (anul II si III)

Originea: Obtinut prin autofecundare de la soiul Halehaven la Statiunea Beltsville, Maryland, S.U.A.Pomul: Viguros, cu ramuri mixte lungi, avand mugurii florife..

10,00Lei

Piersic Filip (turtit)

Piersic Filip (turtit)

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţ..

10,00Lei

Piersic Florin (plat) anul II si III

Piersic Florin (plat) anul II si III

PomulPomul este de vigoare mijlocie spre mare, cu port erect.Ramura de rod este cea mixtă şi prezintă o densitate mare a ramurilor de rod. Frunzele sunt mari..

10,00Lei

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs poate fi livrat in orice perioada a anului, iar inaltimea este de cca 30-40 ..

30,00Lei

Piersic Springcrest (anul II si III)

Piersic Springcrest (anul II si III)

Soiul de Piersic SpringcrestPom de vigoare mare, rustic si foarte productiv. Fructele sunt mici de 65-70 g, sferice. Pielita de culoare galben-orange este aco..

10,00Lei

Piersic Raluca (anul II si III)

Piersic Raluca (anul II si III)

Pomul este semiviguros, cu creştere erectă şi rodeşte pe ramuri mixte mijlocii.Soiul este rezistent la ger şi trebuie protejat prin tratamente fitosanitare la..

10,00Lei

Piersic Cardinal (anul II si III)

Piersic Cardinal (anul II si III)

Soiul de piersic Cardinal altoit pe migdalOrigine: Obtinut la Fort Valley, Georgia, S.U.A. prin autopolenizarea soiului Halehaven.Pomul: De vigoare medie, cu ra..

10,00Lei

Migdal Autofertil 1

Migdal Autofertil 1

Soiul Autofertil1 are fruct de marime mare (peste 40 mm),miezul are gust de migdal mai intens.Perioada de coacere 15-30 august.Portaltoi folosit: migdalDisponi..

12,00Lei

Piersic Cardinal / GF 677

Piersic Cardinal / GF 677

Destinat in special pentru infiintarea de livezi in regim superintensiv cu productii foarte mari.Portaltoiul GF 677, este un hibrid intre piersic si migdal, se ..

20,00Lei

Etichete: piersic, Redhaven, GF677