/* */

Despre noi


Pepiniera pomicola Dumbrava a luat fiinta in urma pasiunii de inmultire a pomilor fructiferi autohtoni .

 

Infiintarea Pepinierei Dumbrava a a vut la baza doua motive:

-         Pasiunea Familiei Dumbrava de a inmulti pomi fructiferi

-         Cerinta pietei, care a manifestat in ultimul deceniu o cerere marita de pomi fructiferi certificate fara virusi (virus free), dar sufocata de pomi fructiferi din import care au ca avantaj pretul in detrimentul calitatii.

Aceste doua motive principale imbinate, au dus la productia de pomi fructiferi certificati virus free, aclimatizati pentru zona noastra, dar la un prêt competitiv cu cei de import.

 

Garantia calitatii:

Intreaga paleta de specii si soiuri produse in pepiniera, se face sub directa supraveghere a Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Constanta cat si a Directiei Fitosanitare Constanta.

Astfel, autenticitatea soiurilor si sanatatea pomilor este garantata prin emiterea de certificat de conformitate, buletine de analiza si pasaport fitosanitar .

 

Piata tinta:

Ne dorim in primul rand sa impulsionam dezvoltarea si infiintarea de livezi noi, cu pomi aclimatizati ce vor avea ca rezultat final consumul de fructe autohtone in cantitati cat mai mari, in detrimentul fructelor fara gust din import.


Pepiniera Dumbrava produce si comercializeaza materialul pomicol in conformitate cu legile statului Roman si reglementarile Uniunii Europene pentru infiintarea de plantatii pomicole (livezi).

Producem la comanda soiuri altoite pe GF677 si Gisela 6 (virus free).

Pepiniera DUMBRAVA produce soiuri din categoria biologica CERTIFICAT sub directa supraveghere si indrumare a I.C.D.P. ( Institutul de Cercetare si Dezvoltare Pomicola ) Pitesti - Maracineni.


Producem o gama larga de pomi fructiferi aclimatizati ( cca 100 soiuri) pentru zona noastra climatologica.

Activitatea principala se bazeaza in special pe productia la comanda, pentru investitorii in livezi (plantatii pomicole).

Producem fara comenzi prealabile, pomi fructiferi pentru mici investitii si persoane fizice.

Deasemenea, avem posibilitatea de a inmulti soiuri deja existente in proprietatea clientului. Astfel, daca aveti minim un exemplar de pom fructifer care va satisface pretentiile, putem multiplica exemplarul dorit. 

Pepiniera se afla pe raza comunei Cobadin din judetul Constanta