/* */
  • Cais Olimp / portaltoi mirobolan

Cais Olimp anul II

Fructul: Marimea este mare 65-75 g. Forma fructelor de cais Olimp este sferic-alungita, usor turtite lateral, cavitatea pedunculara este de adancime si largime medie. Coloarea la soiul Olimp: pielita este de culoare galbena-portocalie, cu stropi de culoare rosu zmeuriu pe partea insorita pe cca 10% din suprafata fructului. grosimea pielitei este mijlocie, fin catifelata. Pedunculul la soiul de cais Olimp, este scurt si gros, de culoare verde inchis, bine prins pe ramura. Pulpa este de culoare portocaliu deschis, ferma, suculenta, neaderenta la sambure. Gustul este foarte bun, echilibrat, cu aroma placuta specifica caiselor. Samburele este de marime mijlocie, turtit cu varful ascutit, de culoare cafenie deschisa cu miezul dulce. 

Epoca de coacere a caisului Olimp, cand fructele ajung la maturitatea de recoltare si consum, este in a doua parte a lui iulie si prima parte a lunii august.

In ceea ce priveste vegetatia, pomul este de vigoare mijlocie, cu ramurile de schelet puternice, de culoare bruna-rosiatica. lastarii anuali sunt mediu vigurosi si cu internodii scurte, mugurii vegetativi sunt mijlocii de culoare bruna-purpurie iar mugurii floriferi sunt mari, ovoizi, puternic bombati. Frunzele sunt mijlocii de forma deltoida cu varf acuminat si marginile serat crenate. Pomul intra pe rod in anul III de la plantare, manifestand precocitate de rodire.

Ca si rezistenta la boli, prezinta o buna rezistenta la bolile specifice caisului : Monilina laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si toleranta la Plum-pox.

Inflorirea este tardiva, cu flori mari, cu petale rotunde sau scurt ovate, de culoare alba. Pistilul este egal cu staminele.

rezistenta la ger si iernare este buna, pierderile de muguri floriferifiind reduse in anii cu accidente climatice.

Productia si utilizarea

Caractere agronomice

Productia medie este de 30Kg/pom la pomii in anul IV de la plantare la o densitate de 625 pomi/ha si de 35-40kg/pom la o densitate de 500 pomi/ha.

Olimp este un soi de cais cu epoca de coacere tardiva, cu aspect comercial deosebit conferit de marimea si culoarea fructului cu calitati gustative foarte bune si cu nivelul elementelor biochimice ale calitatii ridicat.

Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare.

Portaltoi folosit: cais franc


Pomii sunt produsi in Pepiniera Dumbrava loc Cobadin Jud Constanta


zarzar

Perioada de coacere
Soi cu coacere mijlocie Perioada de coacere 25 iulie - 10 august.
Rezistenta la ger
Soi cu rezistenta buna la ger Soi de cais rezistent la iernile grele si tarzii.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cais Olimp / portaltoi mirobolan

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Cais Dacia / portaltoi mirobolan (anul III) , cais franc (anul II)

Cais Dacia / portaltoi mirobolan (anul III) , cais franc (anul II)

Cais Dacia anul IISoiul de cais Dacia este de origine romaneasca brevetat in anul 1994.Fructul este de marime mare 85-95 g.Forma fructului de cais Dacia este sf..

10,00Lei

Cais Sirena / portaltoi cais franc

Cais Sirena / portaltoi cais franc

Caisul Sirena este un soi de origine romaneasca, omologat in 1979.Principalele caracteristici tehnice: Epoca de inflorire: mijlocie. Pomi de vigoare mica spre ..

10,00Lei

Etichete: Pomi, fructiferi, altoiti, cais, Olimp, Cobadin, Valu, Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea