/* */

Soiul de migdal Sabina este obtinut din incrucisarea Ardechoise si Pomoraie realizata in 1983.

Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana sferica, produce fructe cu samburi foarte mari, ceea ce ii atribuie bine-nteles si o productie mare.

Fructele sunt de forma ellipsoidal-alungita, simetrice, cu varful putin curbat spre partea dorsala. Mezocarpul  este neted cu denivelari fine de culoare verde, iar datorita perisorilor fini si desi, are nuante argintii.

Fructlu migdalului Sabina, la momentul maturarii crapa usor in partea ventrala si in jurul pedunculului. Endocarpul este foarte fragil, de culoare galben-cafeniu cu pori de diferite marimi.

Miezul are gust dulce, slab aromat cu tegument cafeniu si cu straturi longitudinale mai pronuntate spre baza. 

Migdalul Sabina are un randament foarte bun, din cantitatea totala de samburi 46.3% este numai miez.

Fructul nu prezinta samburi dubli .

Substantele proteice sunt in procent de 25.3 %, iar substantele grase in procent de 56.4 %.

Perioada de maturare si recoltare 18-28 august.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Migdal Sabina

  • 12,00Lei


Etichete: migdal, Sabina