/* */
  • Cais Carmela

Cais Carmela anul II. 

Pomul (Cais Carmela) este de vigoare mijlocie, cu rodire precoce, pe buchete de mai si ramuri mixte, infloreste odata cu soiurile medii si târzii, prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox.

Fructul este de forma sferic-alungita, de marime foarte mare, cu greutate de 98 - 110 gr , pielita lucioasa asemanatore nectarinelor, culoarea pulpei este de portocalie intens, gustul fructului foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna. 
 Soiul Carmela are o productie de 38 -40 kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha. 
Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.

Epoca de maturare a fructelor este în doua decada a lunii iunie cu o saptamâna mai târziu decât soiul Rares si cu 3 saptamâni mai devreme decât soiul Dacia.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cais Carmela

  • 10,00Lei


Etichete: Pomi, fructiferi, altoiti, cais, Carmela