/* */
  • Cires Maria

Cires Maria anul II

Este primul soi autofertil de cires creat în România.

Pomul este de vigoare mijlocie, cu o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri mixte si buchete de mai. Este un soi rezistent la ger si secetă, însusire superioară soiurilor Van si Stella. Fiind un soi autocompatibil nu necesită polenizare încrucisată obligatorie, fiind în schimb un bun polenizator pentru alte soiuri cu aceeasi epocă de înflorit. Intră pe rod în anul V de la plantare, fiind un soi precoce si foarte productiv.

Fructul este mare (7,6 g), cordiform aplatizat, cu pielita lucioasă de culoare rosie închisă, subtire si rezistentă, cu pulpă fermă, rosie, cu suculentă medie, cu gust dulce acidulat. Pedunculul este scurt (3 cm), iar sâmburele este mijlociu (6% din greutatea totală a fructului). Soiul este de sensibilitate medie la fenomenul de crăpare a fructelor dar superior soiurilor Stella si Van.

Fructele la maturitatea deplină se recoltează usor, la smulgere pedunculul se desprinde de fruct fără supurare.

Este un soi destinat consumului în stare proaspătă, dar si industrializării sub formă de gem si compot.

Epoca de maturare: este de sezon mediu (a doua decadă a lunii iunie) simultană cu a soiurilor Van, Stella si Bing.

Zonarea: NE Moldovei si alte zone favorabile de cultură a ciresului din România.


Portaltoi folosit: Mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Maria

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Van

Cires Van

Cires Van anul IICiresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piram..

10,00Lei

Cires Cociu

Cires Cociu

Descriere soiul Cires CociuFructul: Mărimea este foarte mare (8,0-8,4 g);         Forma: reniformă, turtită dorsoventral..

10,00Lei

Cires Stefan

Cires Stefan

Cires StefanSoi precoce, rodeste abundent si constant.Pomul: vigoare mică spre medie;Fructul: Mărimea: mare (7,7-8,1 g);      &nbs..

10,00Lei

Cires Alex

Cires Alex

Descriere soiul de Cires Alex:Pomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: foarte mare în primii ani de rodire (8,3-11,7 g);      &nb..

10,00Lei

Cires Kordia

Cires Kordia

Ciresul Kordia este un soi de origine Ceha, obtinut la Institutul de Cercetari Pomicole de la Holovousy , mult raspandit in ultimii ani in toate tarile cultiv..

10,00Lei

Cires Bucium

Cires Bucium

Descriere soiul Cires BuciumPomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: mare spre foarte mare (8-8,5 g);         Forma est..

10,00Lei

Cires Rivan

Cires Rivan

Cires Rivan anul IIPomul soiului de cires Rivan, are vigoare medie spre mare, cu cresteri moderate, coroana larg piramidala, garnisita cu ramuri de rod spre e..

10,00Lei

Cires Rubin

Cires Rubin

Cires Rubin anul IIPomul soiului de cires Rubin este de vigoare mijlocie, cu coroana larg piramidala pana la globuloasa, rodeste predominant pe buchete de ..

10,00Lei

Cires Germersdorf (Uriasa de California)

Cires Germersdorf (Uriasa de California)

Cires GERMERSDORFER anul II (Uriasa de California sau California, Plutane sau De Banat)Pomul – are o coroana piramidala inalta, caracteristica, dupa care poat..

10,00Lei

Cires Daria

Cires Daria

Soiul de cires Daria dezvolta un pom de vigoare medie-mare, rodeste predominant pe buchete de mai si are o comportare mai bună la atacul bolilor ( Blumeriella..

10,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Maria