/* */

Mar Patul anul II

Soiul de mar Patul este autohton, originar din Valea Muresului si raspandit mai mult in Transilvania. Numele de Patul vine de la pastrarea lui peste iarna in patule cu fan. Pomul are o crestere viguroasa indiferent de portaltoiul folosit, este rezistent la ger si nu sufera de pe urma brumelor tarzii de primavara.  Marul Patul da productii ridicate, insa are tendinta de rodire intermitenta.

Merele Patul provenite de pe pomii cultivați în zone cu microclimat favorabil și in condiții de agrotehnica superioara, capata un gust excelent și un colorit foarte apreciat de catre consumatori. Fructul este de mărime mică (100 g); forma este sferică, simetrică. Coaja este netedă, lucioasă, puțin cerată; culoarea de bază este galbenă, pe partea însorită apărând pete roșiatice. Ca urmare a pulpei fine și suculente, cu gust dulce-acidulat, racoritor, a formei regulate și a coloritului viu, sunt considerate fructe de calitatea I-a. Pe langă faptul că fructele au un aspect atragator, acestea se sudeaza bine de pom și sunt rezistente la viermele merelor; rezista ușor la transport pe distanțe mari și se pastrează timp indelungat pana in luna mai fara a pierde din suculența și gustul caracteristic.

perioada de recoltare: prima jumatate a lunii octombrie

     

Portaltoi folosit: MM 106

      

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Mar Patul

  • 10,00Lei


Etichete: Mar, Patul, pastrare, iarna