/* */
  • Piersic Carson / migdal

Soiul de piersic Carson altoit pe migdal

Piersic Carson. Fruct mediu-mare, galben chihlimbar, pulpa aromată și consistentă. Se coace la mijlocul lunii iulie.

Piersicul este rustic, dar preferă o clima temperata și calda. Se adaptează la toate terenurile, cu excepția celor prea umede, asfixiate. Se teme de excesele de calcar, cu excepția cazului în care este altoit pe portaltoi corespunzători (migdal). Evitați să plantați un piersic pe un teren care a găzduit deja această specie. Durata de viață: de la 10 la 25 de ani, în funcție de condițiile sistemului de plantare si conditiile pedoclimatice.

 

Taierile ar trebui să se facă în februarie-martie, inainte de începutul înfloririi. Fructele se formează pe ramurile anului precedent. Este recomandabil să păstrați numai lăstari tineri, care sunt mediu vigurosi, cu un unghi larg de inserare.

După căderea naturală a fructelor tinere, păstrați aproximativ 2 până la 4 fructe pe ramură și eliminați toți lăstarii tineri care nu dau roade. Pentru o recoltă mai bună, îndepărtați frunzele care ascund fructele.

Portaltoi folosit: MigdalPepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Carson / migdal

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Piersic Redhaven

Piersic Redhaven

Soiul de piersic RedhavenOriginea: Obtinut la Statiunea exprimentala South-Haven, Michigan, S.U.A.,din incrucisarea soiurilor Halehaven x Kalhaven si raspandit ..

15,00Lei

Piersic Southland /migdal

Piersic Southland /migdal

Originea: Obtinut prin autofecundare de la soiul Halehaven la Statiunea Beltsville, Maryland, S.U.A.Pomul: Viguros, cu ramuri mixte lungi, avand mugurii florife..

15,00Lei

Piersic Filip (turtit)/ migdal

Piersic Filip (turtit)/ migdal

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţ..

15,00Lei

Piersic Florin (plat) / migdal

Piersic Florin (plat) / migdal

PomulPomul este de vigoare mijlocie spre mare, cu port erect.Ramura de rod este cea mixtă şi prezintă o densitate mare a ramurilor de rod. Frunzele sunt mari..

15,00Lei

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs poate fi livrat in orice perioada a anului, iar inaltimea este de cca 30-40 ..

50,00Lei

Piersic Springcrest

Piersic Springcrest

Soiul de Piersic SpringcrestPom de vigoare mare, rustic si foarte productiv. Fructele sunt mici de 65-70 g, sferice. Pielita de culoare galben-orange este aco..

15,00Lei

Piersic Raluca

Piersic Raluca

Pomul este semiviguros, cu creştere erectă şi rodeşte pe ramuri mixte mijlocii.Soiul este rezistent la ger şi trebuie protejat prin tratamente fitosanitare la..

15,00Lei

Piersic Flacara / migdal

Piersic Flacara / migdal

Piersic FlacaraPom de vigoare medie – mare (atingand 3.5 m), cu coroana sferica, ramuri de schelet potrivit de lungi si formatiuni fructifere mixte; prefera sol..

15,00Lei

Piersic Redhaven / port GF677/ fructifica din primul an

Piersic Redhaven / port GF677/ fructifica din primul an

Destinat in special pentru infiintarea de livezi in regim superintensiv cu productii foarte mari.Portaltoiul GF 677, este un hibrid intre piersic si migdal, se ..

20,00Lei

Piersic Superba de Toamna /migdal

Piersic Superba de Toamna /migdal

Piersic superba de toamna este un soi de vigoare mijlocie-mare, cu coroana invers piramidala, frunze mijlocii si glande nectarifere mici, rotunde, flori ..

15,00Lei

Piersic Glohaven

Piersic Glohaven

Piersic Glohaven Arborele este moderat viguros, cu coroana deschisa, rotunda, cu fertilitate buna. Soiul este moderat rezistent la ingheturile de primavara..

15,00Lei

Etichete: piersic, Carson