/* */

Soiul de prun Centenar

Fructul
Mărime:
mare (52 g).
Formă:invers – ovoidă.
Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie.
Peduncul:de lungime şi grosime mijlocie.
Pulpa:de culoare alb - verzuie, potrivit de consistentă şi de suculentă, cu gust foarte plăcut, zahărul şi aciditatea fiind armonios îmbinate; conţine 14 – 17% substanţă uscată solubilă.
Sâmbure:foarte mic şi neaderent.
Epoca de coacere:sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august.
Utilizare:consum în stare proaspătă.
Pomul
● pomul este de vigoare mijlocie sau submijlocie, cu coroana globuloasă, cu ramuri fructifere predominante de tip spur (buchete); lăstarii sunt de lungime şi grosime mijlocie, de
culoare gri – roşcat.
● uşor sensibil la PPV, rezistent la ger şi secetă. timpurie, androsteril, prezintă flori de tip Tuleu, cu petale mici şi antere atrofiate, de culoare limonie, lipsite de polen.
Polenizatori: D’Agen, Stanley, Anna Spath.
Producţie şi utilizare
Caractere agronomice:capacitatea de producţie este foarte mare, depăşind de aproape 3 ori soiul Tuleu gras (30 t/ha);indicat pentru livezi de mare densitate; se recomandă a fi cultivat în zona dealurilor subcarpatice meridionale, dar şi la câmpie.

Portaltoi folosit: mirobolan obtinut prin micropropagare in vitro.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Prun D'Agen/mirobolan

Prun D'Agen/mirobolan

Este originar din Franta, fiind o selectie locală.Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasă, cu ramuri de schelet relativ subtiri si destul de scu..

13,00Lei

Prun Diana

Prun Diana

Pom de vigoare mijlocie, cu crestere globuloasa, rodeste pe ramuri mijlocii si lungi. Soi partial autofertil si necesita polenizatori. Fructul de marime mare 60..

10,00Lei

Prun Record

Prun Record

Soi romanesc, obtinut din programul de ameliorare desfăs urat în tara noastră, având ca părinte soiul Renclod Violet.Pomul este de vigoare mare, cu coroa..

13,00Lei

Prun Roman

Prun Roman

Pomul soiului de prun Roman este de vigoare mijlocie, cu coroana piramidala, rara, cu ramuri de schelet groase, garnisite cu ramuri fructifere mijlocii si lungi..

10,00Lei

Prun Agent

Prun Agent

Obtinut prin selectie la ICDP Pitesti- Maracineni, omologat in anul 2004 si produs in Pepiniera Dumbrava.Pomul este de vigoare mijlocie; tolerant la Plum Pox ..

13,00Lei

Prun Pescarus

Prun Pescarus

Soiul de pom Prun Pescarus, este originar din Romania .Pomul de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, cu fructificare pe ramuri scurte si mijlocii, soi parti..

10,00Lei

Prun Andreea/mirobolan

Prun Andreea/mirobolan

Pomul ● pomul este de vigoare mijlocie spre mică, creşte erect, are coroana mijlociu de densă, cu fructificare spur; lăstarii sunt de lungime şi grosime mijl..

13,00Lei

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Soiul de prun Angeleno dezvolta un pom de vigoare medie, coroana medie larga, intrare precoce in productie, cu productivitate constanta.Fructul de prun Ang..

13,00Lei

Prun_Stanley

Prun_Stanley

Soiul de Prun Stanley, este de origine americană, foarte răspândit in toate zonele de cultură. Pomul este de vigoare medie, cu coroana conic răsturnată, cu ra..

13,00Lei

Prun Pisardii (ornamental cu frunza rosie) anul III

Prun Pisardii (ornamental cu frunza rosie) anul III

Prunul purpuriu "Pissardii" (Prunus cerasifera Pissardii) - este un prun decorativ de talie mare. Este acoperită din plin cu frunze mov-închise de formă..

13,00Lei

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Pom de viguare mijlocie spre mare, crestere piramidala si formatiuni de rod scurte si mijlocii cu fructificare spur; sensibil la plum Pox Virus. Soiul de p..

13,00Lei

Prun Silvia

Prun Silvia

Pomul este de vigoare mijlocie, cu ramuri de schelet potrivit de groase, bine garnisite cu buchete de mai. Epoca de inflorire este mijlocie, infloreste ab..

13,00Lei

Etichete: prun, Centenar, in, vitro