/* */
  • Cires Silva ( amar)

Pom de vigoare mare, rodire pe buchete de mai si ramuri mijlocii.

Soiul este autosteril, cu perioada de inflorire timpurie, recomandandu-se  ca soiuri polenizatoare: Amara, Amar Galata, Bigarreau Burlat.

Fructul este mediu (cca 3 g) pentru un soi cu fruct amar, culoare neagra; pulpa intens colorata, moale, gust dulce-amar pronuntat; contine cca. 18% substanta uscata solubila in suc, aciditate mica; sambure 5% din greutatea fructului, semiaderent la pulpa.

Maturarea medie, in a doua decada a lunii iunie.

Intra pe dod in anul V de la plantare si are o capacitate de productie de 7t/ha (400 pomi/ha).

Calitati : Suporta bine gerul si seceta, destinatia de valorificare pentru prelucrare industriala sub forma de dulceata, fructe confiate si ciresata.

Defecte: Vigoare mare, sensibilitate la Monilia frutigena.

 

FRUCTUL:

Marimea –mijlocie pentru un soi cu fruct amar ( cca 3 g)

Forma- sfrica si brazda ventrala putin vizibila si punctul stilar usor adancit

Culoarea – epiderma neagra

Pedunculul- verde, de lungime si grosime medie

Cavitatea pedunculara - larga, putin adanca

Punctul stilar - vizibil, usor adancit

Pielita- subtire, elastica

Pulpa - intens colorata, rosu inchis, moale, gust dulce-amar pronuntat, suc rosu purpuriu, suculenta mare

Samburele: marime medie, de forma eliptica

Maturarea - medie, in a doua decada a lunii iunie


Recomandari: Altoit pe mahaleb, este recomandat pentru cultura de amatori in zonele cu favorabilitate agroclimatica pentru cultura ciresului.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Silva ( amar)

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Van

Cires Van

Cires Van anul IICiresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piram..

13,00Lei

Cires Cociu

Cires Cociu

Descriere soiul Cires CociuFructul: Mărimea este foarte mare (8,0-8,4 g);         Forma: reniformă, turtită dorsoventral..

10,00Lei

Cires Stefan

Cires Stefan

Cires StefanSoi precoce, rodeste abundent si constant.Pomul: vigoare mică spre medie;Fructul: Mărimea: mare (7,7-8,1 g);      &nbs..

10,00Lei

Cires Alex

Cires Alex

Descriere soiul de Cires Alex:Pomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: foarte mare în primii ani de rodire (8,3-11,7 g);      &nb..

10,00Lei

Cires Kordia

Cires Kordia

Ciresul Kordia este un soi de origine Ceha, obtinut la Institutul de Cercetari Pomicole de la Holovousy , mult raspandit in ultimii ani in toate tarile cultiv..

10,00Lei

Cires Rivan  cca 200 cm

Cires Rivan cca 200 cm

Cires Rivan anul II livrabil la cca 200 cm inaltime.Pomul soiului de cires Rivan, are vigoare medie spre mare, cu cresteri moderate, coroana larg piramidala, g..

15,00Lei

Cires Rubin

Cires Rubin

Cires Rubin anul IIPomul soiului de cires Rubin este de vigoare mijlocie, cu coroana larg piramidala pana la globuloasa, rodeste predominant pe buchete de ..

13,00Lei

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari anul IIPomul este de vigoare mijlocie spre mare,cu coroana larg piramidală, cresteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu ..

13,00Lei

Cires Stella

Cires Stella

Cires Stella anul IIPomul de cires Stella este viguros si formează o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri de rod. Este un soi rezistent la g..

13,00Lei

Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel)

Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel)

Cires GERMERSDORFER anul II (Uriasa de California sau California, Plutane, De Banat sau inima de porumbel)Pomul – are o coroana piramidala inalta, caracteristi..

13,00Lei

Cires Daria

Cires Daria

Soiul de cires Daria dezvolta un pom de vigoare medie-mare, rodeste predominant pe buchete de mai si are o comportare mai bună la atacul bolilor ( Blumeriella..

10,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Cires Margo

Cires Margo

Soiul de cires Margo, cu fructe galbene, manifesta tardivitate la inflorire si bine-nteles cuprins in sfera soiurilor cu maturare tarzie.Acest soi face parte di..

13,00Lei

Etichete: cires, Silva, amar