/* */

Piersic Maria Bianca. Soi viguros cu fructe medii ( 162 gr)de culoare crem, cu nuante de rosu. Pulpa densa. Productivitate buna, dar neregulata, foarte apreciat pentru marimea fructelor si in special pentru caracteristicile sale organoleptice excelente. Fructele cu expunere optima la soare, au o culoare si un dust specific de invidiat. Pulpa este alba cu rezistenta medie in timp. Maturare la jumatatea lunii iulie.

Piersica este rustica, prefera zonele cu climă temperată și calda. Se adapteaza pe toate tipurile de teren, cu excepția celor care sunt prea umede. Nu este indicat a se planta in zonele cu excese de calcar, cu excepția cazului în care este altoit pe portaltoi de migdal. A se evita plantarea unui pom piersic pe un teren care a găzduit deja această specie. Durata de viață: 10 la 25 de ani, în funcție de condițiile de plantare.

Piersicul nu suporta bine taierile, orice taiere determină secreția de clei cauciuc. Acesta ar trebui să fie efectuata în perioada februarie-martie, putin inainte de începutul înfloririi. Fructele cresc pe ramurile din anul precedent. Ar trebui să se păstreze numai lăstarii, cu o deschidere de unghi larga, de inserție viguroasa.

După căderea tinerilor fructe naturale, pastrati aproximativ 2-4 fructe pe ramură și indepartati toati lăstarii care nu au roade.

Perioada de înflorire: a doua decadă a lunii martie (intermediară)

Polenizare: autofertil


Maturare la jumatatea lunii iulie, la aprozimativ 6 zile dupa Redhaven

Utilizarea fructelor: consum proaspat

Portaltoi folosit: Migdal sau mirobolanPepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Maria Bianca

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Piersic Redhaven

Piersic Redhaven

Soiul de piersic RedhavenOriginea: Obtinut la Statiunea exprimentala South-Haven, Michigan, S.U.A.,din incrucisarea soiurilor Halehaven x Kalhaven si raspandit ..

15,00Lei

Piersic Southland /migdal

Piersic Southland /migdal

Originea: Obtinut prin autofecundare de la soiul Halehaven la Statiunea Beltsville, Maryland, S.U.A.Pomul: Viguros, cu ramuri mixte lungi, avand mugurii florife..

15,00Lei

Piersic Filip (turtit)/ migdal

Piersic Filip (turtit)/ migdal

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţ..

15,00Lei

Piersic Florin (plat) / migdal

Piersic Florin (plat) / migdal

PomulPomul este de vigoare mijlocie spre mare, cu port erect.Ramura de rod este cea mixtă şi prezintă o densitate mare a ramurilor de rod. Frunzele sunt mari..

15,00Lei

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs poate fi livrat in orice perioada a anului, iar inaltimea este de cca 30-40 ..

50,00Lei

Piersic Springcrest

Piersic Springcrest

Soiul de Piersic SpringcrestPom de vigoare mare, rustic si foarte productiv. Fructele sunt mici de 65-70 g, sferice. Pielita de culoare galben-orange este aco..

15,00Lei

Piersic Raluca

Piersic Raluca

Pomul este semiviguros, cu creştere erectă şi rodeşte pe ramuri mixte mijlocii.Soiul este rezistent la ger şi trebuie protejat prin tratamente fitosanitare la..

15,00Lei

Piersic Flacara / migdal

Piersic Flacara / migdal

Piersic FlacaraPom de vigoare medie – mare (atingand 3.5 m), cu coroana sferica, ramuri de schelet potrivit de lungi si formatiuni fructifere mixte; prefera sol..

15,00Lei

Piersic Redhaven / port GF677/ fructifica din primul an

Piersic Redhaven / port GF677/ fructifica din primul an

Destinat in special pentru infiintarea de livezi in regim superintensiv cu productii foarte mari.Portaltoiul GF 677, este un hibrid intre piersic si migdal, se ..

20,00Lei

Piersic Superba de Toamna /migdal

Piersic Superba de Toamna /migdal

Piersic superba de toamna este un soi de vigoare mijlocie-mare, cu coroana invers piramidala, frunze mijlocii si glande nectarifere mici, rotunde, flori ..

15,00Lei

Piersic Glohaven

Piersic Glohaven

Piersic Glohaven Arborele este moderat viguros, cu coroana deschisa, rotunda, cu fertilitate buna. Soiul este moderat rezistent la ingheturile de primavara..

15,00Lei

Etichete: piersic, Maria-Bianca