/* */

Mar Mutsu anul II

Soiul de mar Mutsu este de origine japoneza, introdus ca soi comercial in 1949. Pomul Mutsu este de vigoare mare cu coroana rasfirata si infloreste odata cu soiul Golden. Soiul Mutsu rodeste mult dar nu constant, pe ramuri lungi.

Fructele sunt mari si foarte mari, peste 200 gr, iar in functie de conditiile de productie si portaltoi fructele au atins si 600 gr/buc. Fructul este sferoidal spre tronconic. pielita este groasa, acoperita cu multa ceara, iar culoarea este galben-verzuie, usor colorata in rosu pe partea insorita. Pulpa este alb -galbuie, densa (crocanta), suculenta, dulce,usor acidulata, potrivit de aromata, fructele asemanandu-se cu cele de Golden.

Este un soi triploid,  rau polenizator.

Soiul este senzibil la rapan.

Se recolteaza incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie si pana la sfarsitul lunii octombrie. Este un soi care se pastreaza bine peste iarna, pana in luna aprilie. In conditii optime se poate pastra si 12 luni.

Polenizator: Jonathan

Portaltoi folosit: MM106

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Mar Mutsu

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Mar Jonathan

Mar Jonathan

Mar Jonathan anul IISoiul Jonathan - a fost obtinut in S.U.A.  (1880).  Jonathan este unul din cele mai valoroase soiuri de mar de iarna cultivat..

10,00Lei

Etichete: Mar, Mutsu