/* */

Cires Boambe de Cotnari anul II

Pomul este de vigoare mijlocie spre mare,cu coroana larg piramidală, cresteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu buchete de mai în interior si ramuri mijlocii la periferie. Lemnul si mugurii floriferi au o mare rezistentă la ger. Înfloritul, de intensitate medie, durează 10 – 14 zile, suprapunandu-se cu cel al altor soiuri,interpolenizarea fiind perfect posibilă.

Fructul este mare, de 7,0 – 8,0 g în primii ani de rod si 6,5 –7,0 g în plină perioadă de rodire, de formă scurt cordiformă si culoare bicoloră, galben cu rosu, cu pulpa alb gălbuie, pietroasă, dulce, usor acidulată. Pedunculul este de mărime medie, iar sâmburele este mare. Soiul este de sensibilitate medie la fenomenul de crăpare a fructelor. Fructele constituie o excelentă materie primă pentru industria alimentară, în special pentru prelucrarea sub formă de compot.

Maturitatea de recoltare: ultima decadă a lunii iunie, respectiv în a cincea săptămână a sezonului de cirese.

Zonarea: în zonele de cultura a ciresului din Moldova si Dobrogea.

Polenizatori

Van

Portaltoi folosit: mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Boambe de Cotnari

  • 13,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Boambe