/* */

Descriere Cais Emilia

Pomul este de vigoare medie si port etalat, cu gradul de ramificare mediu, cu fructificare predominantă pe buchete de mai şi ramuri de un an. Intra pe rod in anul III -IV de la plantare.

Distanta de plantare este de 4,5/4 m , iar productia media in acesta schema este de cca 16 t/ha la o schema de 640 pomi/ha.  Sa constatat că producţia realizată la această selecţie de cais este variată, în funcţie de poziţia parcelei .

Datorita faptului ca are tendinta de a se supraincarca cu fructe, trebuie supravegheat si degarnisit de flori cand este cazul.

Ca si calitate fata de celelalte soiuri, este faptul ca suporta bine gerul din anotimpul rece si seceta.

 Are o comportare bună la bolile specific caisului (Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta), necesitând aplicarea tratamentelor la avertizare. Trebuie avut in vedere ca poate fi afectat de ingheturile  care pot aparea primavara tarziu. Ca si la alte specii, seceta prelungita influenteaza marimea fructelor, in sensul ca sunt mai mici, si implicit productia va scade in aceste conditii.

Fructul cu coacerea foarte timpurie se înscrie la mărimea mică spre medie ( aprox 50 g), simetric, de formă rotundă. Culoarea de fond a pieliţei este portocalie cu roşu carmin pe partea însorită. Pulpa este portocalie deschis, cu textură fină, cosistenţă moale, neaderentă la sâmbure. Sâmburele este de mărime medie, uşor alungit cu miezul putin amarui.

Soiul se preteaza foarte bine pentru comercializare in stare proaspata in piete dar si pentru prelucrare sub forma de compoturi, gemuri si fructe confiate. .
Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cais Emilia

  • 13,00Lei


Produse asemănătoare

Cais Mamaia / portaltoi mirobolan

Cais Mamaia / portaltoi mirobolan

Cais Mamaia anul IISoiul de cais Mamaia este de vigoare mijlocie, cu capacitate slabă de garnisire, are fructul mijlociu, ovoidal, portocaliu, acoperit mai mult..

13,00Lei

Cais Amiral / port mirobolan cca 200 cm

Cais Amiral / port mirobolan cca 200 cm

Cais Amiral anul II. Este un pom fructifer de vigoare mare si autofertil cu formatiuni de rod scurte. Soiul are o buna rezistenta la bolile specifice. Fr..

10,00Lei

Cais Augustin / portaltoi mirobolan

Cais Augustin / portaltoi mirobolan

Cais Augustin anul II. Pomul (cais Augustin) este de vigoare mare, port deschis cu rodire predominant pe buchete şi ramuri de 1 an.Foarte productiv: peste..

13,00Lei

Cais Tudor

Cais Tudor

Principalele caracteristici ale soiului de cais TudorÎnflorire: timpurie, foarte abundentă;Pomi de vigoare mare, distanţa de plantare 5/5 m sau 5/4 m..

13,00Lei

Cais Goldrich / portaltoi mirobolan

Cais Goldrich / portaltoi mirobolan

Cais Goldrich anul IISoiul de cais Goldrich este de origine americana.Principalele caracteristici tehniceEpoca de coacere este timpurie, in prima jumatate a lun..

15,00Lei

Cais Sulmona

Cais Sulmona

Soi de origine românească omologat în 1979Caracteristici tehnice:  epoca de înflorire : târzie; pomi de vigoare mare, distanţa de plantare 5/4 s..

13,00Lei

Cais Sirena / portaltoi cais franc

Cais Sirena / portaltoi cais franc

Caisul Sirena este un soi de origine romaneasca, omologat in 1979.Principalele caracteristici tehnice: Epoca de inflorire: mijlocie. Pomi de vigoare mica spre ..

10,00Lei

Etichete: cais, Emilia