/* */

Pomul este de vigoare mijlocie, cu ramuri de schelet potrivit de groase, bine garnisite cu buchete de mai.

Epoca de inflorire este mijlocie, infloreste abundent, odata cu majoritatea soiurilor; soi partial autofertil, flori de tip Renclod Althan; chiar daca este partial autofertil necesita polenizatori in vederea unei bune fructificari: Stanley, Renclod Althman.

Fructele sunt mari (45-50 g), ovoide, de culoare vanat-violacee, acoperite cu pruina abundenta, cenusiu-albastruie; pulpa galben-verzuie, crocanta, destul de suculenta, cu gust foarte placut; contine 15% substanta uscata solubila. Samburele este mic, neaderent, reprezinta 3,4% din greutatea fructului.

Capacitate de productie mare, peste 25 t/ha, cu 500 pomi/ha.

Epoca de maturare se situeaza la sfarsitul lunii iulie – sfarsitul lunii august.

Calitati: rezistent la Polystigma Rubrum; vigoare redusa, timpurietate, aspect comercial si calitati gustative foarte bune.

RECOMANDARI. Plantatiile vor fi obligatoriu realizate in asociatie cu polenizatorii recomandati; fructe destinate atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru deshidratare.

Portaltoi folosit: mirobolan

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Prun Silvia

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Prun Carpatin

Prun Carpatin

Pomul de vigoare mijlocie spre mica, cu crestere piramidala, avand ramuri de schelet bine garnisite cu formatiuni fructifere scurte, mijlocii si lungi. Soi a..

13,00Lei

Prun Centenar

Prun Centenar

Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:de lungime şi grosime mi..

15,00Lei

Prun Anna Spath / mirobolan

Prun Anna Spath / mirobolan

Anna Spath, a fost obtinut in Germania, in 1860.In tara noastra a fost introdus spre sfarsitul secolului al XIX-lea, iar in prezent este soi de baza in pla..

15,00Lei

Prun D'Agen

Prun D'Agen

Este originar din Franta, fiind o selectie locală.Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasă, cu ramuri de schelet relativ subtiri si destul de scu..

15,00Lei

Prun Diana

Prun Diana

Pom de vigoare mijlocie, cu crestere globuloasa, rodeste pe ramuri mijlocii si lungi. Soi partial autofertil si necesita polenizatori. Fructul de marime mare 60..

15,00Lei

Prun Record

Prun Record

Soi romanesc, obtinut din programul de ameliorare desfăs urat în tara noastră, având ca părinte soiul Renclod Violet.Pomul este de vigoare mare, cu coroa..

15,00Lei

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Soiul de prun Angeleno dezvolta un pom de vigoare medie, coroana medie larga, intrare precoce in productie, cu productivitate constanta.Fructul de prun Ang..

15,00Lei

Prun Pisardii (ornamental cu frunza rosie) anul III

Prun Pisardii (ornamental cu frunza rosie) anul III

Prunul purpuriu "Pissardii" (Prunus cerasifera Pissardii) - este un prun decorativ de talie mare. Este acoperită din plin cu frunze mov-închise de formă..

20,00Lei

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Pom de viguare mijlocie spre mare, crestere piramidala si formatiuni de rod scurte si mijlocii cu fructificare spur; sensibil la plum Pox Virus. Soiul de p..

15,00Lei

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Soiul de prun Centenar Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:d..

15,00Lei

Prun Black Amber / mirobolan

Prun Black Amber / mirobolan

Prunul Black Amber este un soi de origine “chino-japoneza”. Fructul este de dimensiuni mari, cu productivitate inconstanta în special în zonele reci. Fructel..

15,00Lei

Etichete: Prun. Silvia