/* */
  • Par Cure

Soi de iarnă, de origine franceză, foarte răspandit la noi.

Pomul este viguros, cu coroana răsfirată, produce mult, dar alternant (soi triploid). Este folosit ca intermediar pentru soiurile care nu au afinitate cu gutuiul.

Fructele sunt mari, piriform alungite, asimetrice, cu o usoară tendintă de răsucire, au de regulă un sant pe partea umbrită, de-a lungul căruia se găseste o dungă de rugină. In anii cu toamne secetoase, fructele răman verzi, insuficient de dulci.

Se coace la sfarsitul lunii septembrie si inceput de octombrie.

Se păstrează pană in ianuarie-februarie si se pretează la prelucrare sub formă de compoturi.


Portaltoi folosit: gutui tip A

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Par Cure

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Par Napoca

Par Napoca

Pomul Napoca este viguros cu coroana larg conica. Fructul este piriform de marime mijlocie, foarte aspectuos. Pielita este suptire..

15,00Lei

Par Conference

Par Conference

Pomul de vigoare mica-medie, intrare rapida pe rod. Fructele sunt de marime mare, iar forma este uneori neregulata. Pielita este de culoare verde cu lenticele e..

15,00Lei

Par Monica

Par Monica

Pomul este semiviguros, cu coroana piramidala si rodeste pe tepuse si burse. Intra pe rod in anul 3 de la plantare. Fructul este supramijlociu si mare, pirifo..

15,00Lei

Par Carpica

Par Carpica

Pomul in livada are vigoare mijlociespre supramijlocie si are afinitate buna cu gutuiul tip A ; reuseste bine si pe gutui intermediar sau ftanc, avand cerinte..

15,00Lei

Par Williams

Par Williams

WilliamsEste soiul etalon pentru calitatea deosebită a fructelor si face trecerea intre soiurile de vară si cele de toamnă, maturandu-se la sfarsitul lun..

15,00Lei

Par Argessis

Par Argessis

Pom de vigoare mijlocie, autosteril, cu fructe mijlocii, tronconice sau piriforme cu gât scurt uşor asimetrice. Pieliţa este de culoare galben-verzuie acoperită..

15,00Lei

Par Untoasa Hardy

Par Untoasa Hardy

Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta. Soiul de par are o ..

15,00Lei

Par Olivier de Serres

Par Olivier de Serres

Olivier de Serres este un soi Frantuzesc, cultivat foarte putin in Romania, care se pastreaza foarte bine peste iarna.Soiul Olivier de Serres a fost creat la ..

15,00Lei

Etichete: Pom, fruct, altoit, prun, cais, piersic, nectarin, cires, visin, mar, par, gutui, zmeur, trandafir, Cobadin, Valu, Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea, pepiniera, Dumbrava, Cure