/* */

Prunul purpuriu "Pissardii" (Prunus cerasifera Pissardii) - este un prun decorativ de talie mare. Este acoperită din plin cu frunze mov-închise de formă eliptică cu marginile ascuțite, avînd lungimea de 7 cm amplasate pe tulpini cafenii-deschise.
Înălțimea pomului poate ajunge la 6-12 m. Anual crește în jur de 25 cm.
Coroana prunului "Pissardii" este densă, extinsă, de formă ovoidă, puternic înfrunzită.
Lățimea coroanei este de 4-10 m.
Lăstarii tineri au nuanțe roșiatice, mai apoi devin cafenii.
La Prunus cerasifera Pissardii înflorirea începe pînă la desfacerea frunzelor în aprilie și se termină în luna mai deja cu frunze. Florile au diametrul de 2,5 cm și culoare roz.
Cresc pe tije subțiri roz-deschise. În luna mai, la sfîrșitul perioadei de înflorire, frunzele devin roșu-închise, iar staminele de culoarea zmeurei.
Patria Prunul purpuriu Pissardii se consideră Georgia de Vest, Abhazia. Pentru prima dată în Europa a fost adusă din Iran, de botanistul Pisardii.
 
Prunus cerasifera Pissardii crește bine pe oricare sol mediu fertilizat, bine drenat, la soare sau penumbră. Suportă bine vînturile pe terenurile deschise.Portaltoi folosit: Mirobolan

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Prun Pisardii (ornamental cu frunza rosie) anul III

  • 20,00Lei


Produse asemănătoare

Prun Centenar

Prun Centenar

Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:de lungime şi grosime mi..

15,00Lei

Prun D'Agen

Prun D'Agen

Este originar din Franta, fiind o selectie locală.Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasă, cu ramuri de schelet relativ subtiri si destul de scu..

15,00Lei

Prun Diana

Prun Diana

Pom de vigoare mijlocie, cu crestere globuloasa, rodeste pe ramuri mijlocii si lungi. Soi partial autofertil si necesita polenizatori. Fructul de marime mare 60..

15,00Lei

Prun Record

Prun Record

Soi romanesc, obtinut din programul de ameliorare desfăs urat în tara noastră, având ca părinte soiul Renclod Violet.Pomul este de vigoare mare, cu coroa..

15,00Lei

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Soiul de prun Angeleno dezvolta un pom de vigoare medie, coroana medie larga, intrare precoce in productie, cu productivitate constanta.Fructul de prun Ang..

15,00Lei

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Pom de viguare mijlocie spre mare, crestere piramidala si formatiuni de rod scurte si mijlocii cu fructificare spur; sensibil la plum Pox Virus. Soiul de p..

15,00Lei

Prun Silvia

Prun Silvia

Pomul este de vigoare mijlocie, cu ramuri de schelet potrivit de groase, bine garnisite cu buchete de mai. Epoca de inflorire este mijlocie, infloreste ab..

15,00Lei

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Soiul de prun Centenar Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:d..

15,00Lei

Etichete: Prun, ornamental, Pisardii, frunza rosie