/* */
  • Prun_Stanley

Soiul de Prun Stanley, este de origine americană, foarte răspândit in toate zonele de cultură. Pomul este de vigoare medie, cu coroana conic răsturnată, cu ramuri de schelet nu prea groase bine garnisite cu ramuri buchete de mai.

Intră repede pe rod, produce mult si constant datorită autofertilitătii. Epoca de înflorire este mijlocie si este polenizator universal. Este unul dintre cei mai buni genitori în programele de ameliorare. Este sensibil la monilioză si usor sensibil la vărsatul prunului, prezentand simptome numai pe frunze.

Fructul este mijlociu, elipsoidal cu cele două jumătăti asimetrice, de culoare violacee aproape neagră, cu gust mediocru, dulceag, slab aromat, cu sâmbure mare si neaderent. Fructele se colorează cu mult înainte de maturarea deplină, ceea ce înseeală cultivatorul si consumatorul asupra gradului de coacere.

Soiul formează foarte multe fructe duble.

Se maturează în decada a III-a a lunii septembrie

Portaltoi folosit: Mirobolan


Pomi fructiferi altoiti Prun Stanley din Pepiniera Dumbrava com. Cobadin Jud. Constanta pot fi insotiti la cerere, de certificat de conformitate.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Prun_Stanley

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Prun Carpatin

Prun Carpatin

Pomul de vigoare mijlocie spre mica, cu crestere piramidala, avand ramuri de schelet bine garnisite cu formatiuni fructifere scurte, mijlocii si lungi. Soi a..

13,00Lei

Prun Centenar

Prun Centenar

Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:de lungime şi grosime mi..

15,00Lei

Prun Anna Spath / mirobolan

Prun Anna Spath / mirobolan

Anna Spath, a fost obtinut in Germania, in 1860.In tara noastra a fost introdus spre sfarsitul secolului al XIX-lea, iar in prezent este soi de baza in pla..

15,00Lei

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Soiul de prun Angeleno dezvolta un pom de vigoare medie, coroana medie larga, intrare precoce in productie, cu productivitate constanta.Fructul de prun Ang..

15,00Lei

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Pom de viguare mijlocie spre mare, crestere piramidala si formatiuni de rod scurte si mijlocii cu fructificare spur; sensibil la plum Pox Virus. Soiul de p..

15,00Lei

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Prun Centenar/mirobolan in vitro-Italia

Soiul de prun Centenar Fructul Mărime:mare (52 g). Formă:invers – ovoidă. Epidermă:albastră ultra marin, acoperită cu pruină abundentă, cenuşie. Peduncul:d..

15,00Lei

Prun Black Amber / mirobolan

Prun Black Amber / mirobolan

Prunul Black Amber este un soi de origine “chino-japoneza”. Fructul este de dimensiuni mari, cu productivitate inconstanta în special în zonele reci. Fructel..

15,00Lei

Etichete: Prun, Stanley