/* */

Cires Stella anul II

Pomul de cires Stella este viguros si formează o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri de rod. Este un soi rezistent la ger, această însusire fiind superioară soiurilor Van si altor soiuri. Înflorirea se produce relativ

timpuriu si se suprapune cu aceea a majoritatii soiurilor, pe care le polenizează. Fiind autofertil, nu necesită polenizare încrucisată obligatorie, fiind în schimb un bun polenizator pentru celelalte soiuri. Produce peste media celorlalte soiuri. Fructul este mare, de 8 -9 g în primii ani de rod si 6,5 – 7,0 g în plină perioadă de rodire, de formă cordiformă, de culoare rosie strălucitoare, cu pulpa de fermitate medie, rosie, cu gust dulce, acidulat. Soiul este sensibil la fenomenul de crăpare a fructelor.

Maturitatea de recoltare: a doua decadă a lunii iunie, respectiv în a patra săptămână a sezonuluide cirese.

Zonarea: în toate zonele favorabile culturii ciresului din România..

Observatii si recomandări: ciresul Stella poate fi utilizat ca polenizator universal pentru soiurile cu epocă de înflorire medie.Portaltoi folosit: mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Stella

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Van

Cires Van

Cires Van anul IICiresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piram..

15,00Lei

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari anul IIPomul este de vigoare mijlocie spre mare,cu coroana larg piramidală, cresteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu ..

13,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Stella