/* */
  • Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel)

Cires GERMERSDORFER anul II (Uriasa de California sau California, Plutane, De Banat sau inima de porumbel)
Pomul – are o coroana piramidala inalta, caracteristica, dupa care poate fi deosebit de alte soiuri, ca o pluta (plop), de unde si numele de Plutane. Infloreste la sfarsitul epocii de inflorire a ciresului, iar florile sunt mari, de culoare alba.


Fructul de cires Germersdorfer este mare sau foarte mare, avand: H= 22,8 mm, D=23,6 mm, greutatea medie = 7,5g, iar unele exemplare ajung la 13g. Forma – cordiforma obtuza, usor turtita dorso-ventral, foarte larga la baza si rotunjita la varf. Caracteristic pentru acest soi este faptul ca pe partea ventrala fructul are o tesitura evidenta, care incepe de la jumatatea lui spre varf si il ascunde ca o pana. Brazda ventrala este marcata de o dunga de culoare mai inchisa, foarte vizibila la inceputul coacerii. Culoarea rosu-inchis, cu numeroase dungulite scurte de culoare galbuie, care se observa prin transparenta. Pedunculul – lung (50-55 mm), potrivit de gros, de culoare verde, bine prins de fruct. Cavitatea pedunculara – larga si adanca, este inchisa spre partea dorsala, iar spre cea ventrala formeaza o ferastruica dreptunghiulara cu lungimea egala cu 1/3 din diametrul fructului. Punctul stilar – de marime mijlocie, cenusiu, asezat pe conturul fructului sau chiar pe relief. Pulpa – galbuie-albicioasa, cu nuanta roz in jurul samburelui, dulce, usor acidulata, cu gust excelent. samburele mijlociu (10x8x7 mm), ovoid, cu santurile ventrale inguste si superficiale; la baza, spre partea dorsala, are o tesitura caracteristica.


Epoca de coacere a ciresului Germersdorfer – decada a II-a a lunii iunie.


Recomandari: Cel mai valoros soi de cires cultivat in Romania. Se poate cultiva in toate zonele pomicole. La recoltare fructele nu trebuie sa fie umede, deoarece incep sa putrezeasca repede, chiar in timpul transportului.

Portaltoi folosit: Mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel)

  • 150,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari

Cires Boambe de Cotnari anul IIPomul este de vigoare mijlocie spre mare,cu coroana larg piramidală, cresteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu ..

13,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Germersdorf, Inima de porumbel