/* */

Cais Viorica anul II

Pom foarte bine dezvoltat cu diametru la baza peste 30mm si inaltime peste 2m.

Caisul Viorica este un soi Romanesc. Pomul este de vigoare mediu coroana larga, cu rodire precoce pe buchete de mai, pe ramuri scurte cat si pe ramuri mijlocii. Soiul de cais Viorica infloreste odata cu soiurile medii si tarzii.

Pomul intra pe rod in anul III de la plantare.

Soiul prezinta rezistenta genetica la bolile specifice caisului: Molinilia Laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincia si are toleranta la Plum-pox,in plus este rezistent la ger si iernare.

Fructele, sunt deosebit  de mari, cu greutate cuprinsa intre 118-127 gr , depasind toate soiurile de cais aflate in cultura si au un aspect comercial deosebit de atractiv. Fructele de cais Viorica sunt de forma sferica, usor turtite la poli, cu cavitate pedunculara medie ca adancime si largime.

Epicarpul (pielita) este de culoare orange stralucitor, uniform si intens colorat, fara culoare verde. Pulpa caisului Viorica este de culoare galben-portocalie , intens si uniform colorata, cu consistenta si suculenta foarte buna, gust foarte bun si echilibrat avand si aroma placuta specifica.

Samburele este mic sferic , usor bombat, cu miez dulce si aroma de migdale, la naturitate deplina samburele este aderent la pulpa in proportie de 10-15 %.

Peroiada de coacere este intre 15-25 iunie avand o productie de 30-40Kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha (20-25 to/ha).


Portaltoi folosit: cais franc

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cais Viorica

  • 15,00Lei


Etichete: Cais, Viorica, fruct, mare