/* */

Olivier de Serres este un soi Frantuzesc, cultivat foarte putin in Romania, care se pastreaza foarte bine peste iarna.

Soiul Olivier de Serres a fost creat la mijlocul secolului al XIX-lea in pepinierele M.Boisbunel Rouen ca fiind de calitate superioara.

Fructele sunt mijlocii sau mari, sferic-turtite, cu codita fructului scurta, coaja este verde presarata cu lenticele ruginii la inceput, coaja devine galbena la maturare. Pulpa fructului este foarte fina si parfumata.

Pomul este de vigoare mijlocie și rodește pe ramuri lungi cu inflorire abundenta. Productia este mare numai daca exista un polenizator foarte bun cum ar fi: Conference, Williams, Untoasa Bosc.    Soiul este sensibil la rapan.

Perioada de coacere este in a doua jumatate a lunii octombrie.

Fructele depozitate in conditii optime intr-o pivnita rece, se pot pastra fara probleme pana in luna martie.

Portaltoi folosit : par paduret

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Par Olivier de Serres

  • 12,00Lei


Produse asemănătoare

Par Abatele Fetel

Par Abatele Fetel

Descriere soiul de par- Abatele FetelDescrierePom de vigoare mijlocie, port semierect. Fructele sunt de marime mare, alungite. Pielita este de culoare galbena-v..

10,00Lei

Par Conference

Par Conference

Pomul de vigoare mica-medie, intrare rapida pe rod. Fructele sunt de marime mare, iar forma este uneori neregulata. Pielita este de culoare verde cu lenticele e..

10,00Lei

Par Monica

Par Monica

Pomul este semiviguros, cu coroana piramidala si rodeste pe tepuse si burse. Intra pe rod in anul 3 de la plantare. Fructul este supramijlociu si mare, pirifo..

13,00Lei

Par Carpica

Par Carpica

Pomul in livada are vigoare mijlociespre supramijlocie si are afinitate buna cu gutuiul tip A ; reuseste bine si pe gutui intermediar sau ftanc, avand cerinte..

13,00Lei

Par Cure

Par Cure

Soi de iarnă, de origine franceză, foarte răspandit la noi.Pomul este viguros, cu coroana răsfirată, produce mult, dar alternant (soi triploid). Este fo..

13,00Lei

Par Argessis

Par Argessis

Pom de vigoare mijlocie, autosteril, cu fructe mijlocii, tronconice sau piriforme cu gât scurt uşor asimetrice. Pieliţa este de culoare galben-verzuie acoperită..

13,00Lei

Par Untoasa Hardy

Par Untoasa Hardy

Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta. Soiul de par are o ..

13,00Lei

Par Untoasa Bosc

Par Untoasa Bosc

Pomul are vigoare mijlocie este pretenţios faţă de sol şi căldură, rezistent la rapăn. Înfloreşte târziu, produce constant şi abundent. Polenizatori: Wil..

10,00Lei

Etichete: Pom, fruct, altoit, par, Olivier, Serres