/* */

Arborele de matase sau Albizia Julibrissin, în limba latină, originar din țări precum Iran și Japonia. Este un arbore ce necesită spații largi în grădină, deoarece coroana va acoperi suprafete de peste 20 mp. Asigurand o umbra placuta, se preteaza pentru terase sau locuri de relazare în grădină. Frumusețea acestui arbore este strâns legată de florile sale, care sunt mari, pufoase, roz și compuse în fapt numai din stamine foarte lungi . Acest arbore poate fi plantat si la ghiveci.

Arborele se livreaza sub forma de puiet (anul 1- inaltime cca 70 cm).Arborele de mătase infloreste în momentul în care va ajunge la o înăltime de aproximativ 4-5 metri. Iar fiecare exemplar poate ajunge la această înălțime în mod diferit în funcție de elementele nutritive din sol și disponibilitatea umidității. În plus, trebuie să fie suficient de bine dezvoltat pentru a avea ramuri extinse, capabile să producă și să susțină florile.

 Spre deosebire de multe alte plante, arborii de mătase prosperă în condiții de sol puternic acid, adică cu un pH de 4.6-5. Cu un mediu acid, rădăcinile se vor dezvolta în profunzime și astfel vor beneficia mai bine de nutrienți și de umiditate, elemente esențiale în procesul de înflorire. Utilizarea unui îngrășământ cu pH acid în primăvară, precum și o soluție bogată în fosfor vor determina rădăcinile să se dezvolte în continuare pe verticala solului. Altfel, rădăcinile vor urma tendința genetică de a se întinde superficial pe orizontală, caz în care arborele poate fi expus la dezrădăcinare în condiții de vânt puternic și la deshidratare în condiții de secetă prelungită.

Odată ce arborele a ajuns la maturitate el este capabil să înflorească în fiecare an, în perioada mai-iulie. Pentru o înflorire abundentă are nevoie de spații însorite și de temperaturi ridicate.

Indiferent de vârstă înflorirea poate întârzia să apară dacă nu beneficiază de o mlocatie puternic insorita . Fără energia produsă cu ajutorul soarelui, arborele nu are puterea de a forma flori. Iar solul umed în mod constant, împreună cu lumina soarelui, contribuie la o înflorire normală de vară. Iar dacă are o expoziție excelentă , te poti bucura și în toamna cu o înflorire suplimentară.

Arborele de mătase plantat în ghiveci. Chiar dacă discutăm despre un arbore care atinge dimensiuni considerabile în grădină, să știi că el poate fi cultivat și într-un ghiveci, situație în care dezvoltarea excesivă este limitată. Pentru rezultate excelente are nevoie de un recipient mare, umplut cu un substrat cu pH acid și cu un drenaj bun. Să știi că trebuie amplasat într-o zonă scaldată de soare și condus pe un spalier pentru a-l proteja de vânturile puternice. În timpul verii, pământul trebuie menținut umed însă fără excese care pot determina putrezirea rădăcinilor.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Arborele de Matase

  • 20,00Lei


Produse asemănătoare

Piersic dwarf Vasilica 60-70 cm (ornamental) la ghiveci

Piersic dwarf Vasilica 60-70 cm (ornamental) la ghiveci

Acest produs se poate livra si planta in orice perioada a anului. Pomul se livreaza la o inaltime aproximativa de 60-70 cm.Piersicul Vasilica este de tip dwarf ..

80,00Lei

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 30-40 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs poate fi livrat in orice perioada a anului, iar inaltimea este de cca 30-40 ..

50,00Lei

Piersic dwarf Paul 60-70 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul 60-70 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs are inaltime medie la livrare de 60-70 cm.Fructul este de marime mijlocie (9..

80,00Lei

Piersic dwarf Vasilica 30-40 cm (ornamental) la ghiveci

Piersic dwarf Vasilica 30-40 cm (ornamental) la ghiveci

Acest produs il putem livra in orice perioada a anului (deoarece este plantat in ghiveci cu pamant) la o inaltime medie de 30-40 cm.Piersicul Vasilica este de t..

50,00Lei

Piersic dwarf Paul peste 70 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Piersic dwarf Paul peste 70 cm la ghiveci (pom pitic ornamental)

Este un soi dwarf (pom pitic ornamental) ce poate creste si in ghiveci.Acest produs are inaltime medie la livrare de peste 70 cm.Fructul este de marime mijlocie..

100,00Lei

Etichete: arbore, matase