/* */
  • Cires Maria cca 200 cm

Cires Maria anul II livrabil la cca 200 cm

  Este primul soi autofertil de cires creat în România.

 Pomul este de vigoare mijlocie, cu o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri mixte si buchete de mai.  Este un soi rezistent la ger si secetă, însusire superioară soiurilor Van si Stella. Fiind un soi autocompatibil nu necesită polenizare încrucisată obligatorie, fiind în schimb un bun polenizator pentru alte soiuri cu aceeasi epocă de înflorit. Intră pe rod în anul V de la plantare, fiind un soi precoce si foarte productiv.

Fructul este mare (7,6 g), cordiform aplatizat, cu pielita lucioasă de culoare rosie închisă, subtire si rezistentă, cu pulpă fermă, rosie, cu suculentă medie, cu gust dulce acidulat. Pedunculul este scurt (3 cm), iar sâmburele este mijlociu (6% din greutatea totală a fructului). Soiul este de sensibilitate medie la fenomenul de crăpare a fructelor dar superior soiurilor Stella si Van.

Fructele la maturitatea deplină se recoltează usor, la smulgere pedunculul se desprinde de fruct fără supurare.

Este un soi destinat consumului în stare proaspătă, dar si industrializării sub formă de gem si compot.

Epoca de maturare: este de sezon mediu (a doua decadă a lunii iunie) simultană cu a soiurilor Van, Stella si Bing.

Zonarea: NE Moldovei si alte zone favorabile de cultură a ciresului din România.


Portaltoi folosit: Mahaleb

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Maria cca 200 cm

  • 10,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Van cca 200 cm

Cires Van cca 200 cm

Cires Van anul IICiresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piram..

10,00Lei

Cires Cociu

Cires Cociu

Descriere soiul Cires CociuFructul: Mărimea este foarte mare (8,0-8,4 g);         Forma: reniformă, turtită dorsoventral..

10,00Lei

Cires Stefan

Cires Stefan

Cires StefanSoi precoce, rodeste abundent si constant.Pomul: vigoare mică spre medie;Fructul: Mărimea: mare (7,7-8,1 g);      &nbs..

10,00Lei

Cires Alex

Cires Alex

Descriere soiul de Cires Alex:Pomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: foarte mare în primii ani de rodire (8,3-11,7 g);      &nb..

10,00Lei

Cires Kordia

Cires Kordia

Ciresul Kordia este un soi de origine Ceha, obtinut la Institutul de Cercetari Pomicole de la Holovousy , mult raspandit in ultimii ani in toate tarile cultiv..

10,00Lei

Cires Bucium

Cires Bucium

Descriere soiul Cires BuciumPomul: vigoare mijlocie;Fructul: Mărimea: mare spre foarte mare (8-8,5 g);         Forma est..

10,00Lei

Cires Rivan  cca 200 cm

Cires Rivan cca 200 cm

Cires Rivan anul II livrabil la cca 200 cm inaltime.Pomul soiului de cires Rivan, are vigoare medie spre mare, cu cresteri moderate, coroana larg piramidala, g..

10,00Lei

Cires Rubin cca 200 cm

Cires Rubin cca 200 cm

Cires Rubin anul IIPomul soiului de cires Rubin este de vigoare mijlocie, cu coroana larg piramidala pana la globuloasa, rodeste predominant pe buchete de ..

10,00Lei

Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel) cca 200 cm

Cires Germersdorf (Uriasa de California / Inima de porumbel) cca 200 cm

Cires GERMERSDORFER anul II (Uriasa de California sau California, Plutane, De Banat sau inima de porumbel)Pomul – are o coroana piramidala inalta, caracteristi..

10,00Lei

Cires Daria

Cires Daria

Soiul de cires Daria dezvolta un pom de vigoare medie-mare, rodeste predominant pe buchete de mai si are o comportare mai bună la atacul bolilor ( Blumeriella..

10,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Maria