/* */

Cires Van anul II

Ciresul Van produs in Pepiniera Dumbrava, este un pom de vigoare medie spre mare, prezintă cresteri moderate si formează o coroană larg piramidală, permeabilă pentru lumină spre interior.

Ramurile de semischelet sunt bine garnisite cu formatiuni fructifere scurte.

Înfloritul este de intensitate medie spre mare; face parte din grupa a doua de intersterilitate, fiind polenizat de Stella, Lambert, Big. Napoleon, Hedelfinger.

Este un soi precoce, rodeste abundent, fiind considerat cel mai productiv soi din cultură.

Fructul este mare, 7,5 – 8,3 g în primii ani de rod si 6,5 – 7,0 g în perioada de plină rodire, de culoare rosie strălucitoare, cu pulpa pietroasă, suc slab colorat, gust dulce – acidulat. Este sensibil la crăpare.

Maturitatea de recoltare: sfârsitul celei de a doua decade a lunii iunie.

 

Zonarea: în toate zonele de cultură a ciresului.

Observatii si recomandări: odată cu înaintarea în vârstă a pomilor, pentru păstrarea unui calibru mare a fructelor, trebuie prevenită tendinta accentuată de supraîncărcare pe buchete de mai, prin stimularea cresterilor vegetative si mutarea rodului pe ramuri mijlocii prin măsuri agrotehnice specifice (tăiere mai severă, irigare si fertilizare suplimentară).


Portaltoi folosit: mahaleb


Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Cires Van

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Cires Stella

Cires Stella

Cires Stella anul IIPomul de cires Stella este viguros si formează o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri de rod. Este un soi rezistent la g..

15,00Lei

Cires Valeriu Cikalov

Cires Valeriu Cikalov

Ciresul Valeriu Cikalov (Valerii Cikalov) este un soi foarte timpuriu , inca in jur de 15 mai se pot consuma in stare proaspata, la data de 25 mai deja capata c..

15,00Lei

Etichete: Cires, Van