/* */

Gutui

Gutui

Pomi fructiferi Gutui 

Pomii fructiferi in stare naturală, gutuiul atinge înălţimi medii de 3-4,5 m (cu extreme între 1,5–6 m) şi are un aspect robust şi rustic de tufă cu mai multe tulpini, ce pornesc de la baza coletului. Coaja tulpinilor este sensibilă şi poate fi afectată chiar şi de lovituri superficiale. Rădăcinile nu se dezvoltă mult în adâncime, fiind dispuse în stratul superficial al solului.

Coroana este deasă şi are formă neregulată. Frunzele sunt simple, cu marginea netedă, lat-ovalate, cu o lungime de 6–11 cm şi suprafaţă tomentoasă (acoperită de peri moi, catifelaţi, de culoare albă). Mugurii sunt de asemenea tomentoşi.

Înflorirea se produce târziu, după apariţia frunzelor, în perioada aprilie-mai, florile nefiind astfel expuse îngheţurilor timpurii de primăvară. Sunt flori mari, solitare, albe sau roz, cu cinci petale.

Fructul său, numit gutuie, este o bacă falsă, acoperită de un puf cafeniu. Gutuile coapte au culoare galbenă. Ating dimensiuni de 7–12 cm lungime şi 6–9 cm lăţime. Sunt tari şi aromatice, cu pulpa astringentă. Îşi menţin consistenţa fermă, aroma şi aciditatea, chiar şi după fierbere. Au un conţinut ridicat de pectine, care le conferă un grad mare de gelificare. Se păstrează bine timp îndelungat.

Gutui_Pepiniera_Dumbrava_calitate_superioara_C.A.C.


Comparare Produse (0)


Gutui Aurii cca 200 cm

Gutui Aurii cca 200 cm

Gutui Aurii anul II Soiul Aurii are fructul foarte mare (450-500 g), rotunjit piriform, cu suprafaţa vălurată şi pieliţa galbenă-limonie. Pulpa este gălb..

Stoc epuizat.

15,00Lei

Gutui Beresczki

Gutui Beresczki

Gutui Beresczki anul IIPomul fructifer gutui Bereszki, creste viguros, formeaza o coroana aproape sferica, are lastari pubescenti, bruni-rosiatici, cu lenticele..

Stoc epuizat.

15,00Lei

Gutui De Portugalia

Gutui De Portugalia

Gutui De Portugalia anul IIEste un soi de vigoare medie ,coroana scurt conica. Fructele sunt mijloci si mari, periforme , cu gatal bine delimitat, uneori usor c..

Stoc epuizat.

15,00Lei

Program gutui - combatere boli si daunatori - pana la intrarea pe rod

Program gutui - combatere boli si daunatori - pana la intrarea pe rod

Program orientativ de combatere a bolilor si daunatorilor la specia gutui pana la intrarea pe rod. NOTA: Numarul de tratamente aplicate in perioada de veget..

-----

0,00Lei

Program gutui - combatere boli si daunatori - dupa intrarea pe rod

Program gutui - combatere boli si daunatori - dupa intrarea pe rod

Program orientativ de combatere a bolilor si daunatorilor la specia gutui dupa intrarea pe rod. NOTA: Numarul de tratamente aplicate in perioada de vegetati..

-----

0,00Lei

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)