/* */

Mar Starkrimson in popor Bot de Iepure (anul II)


Pomul fructifer Mar Starkrimson este CERTIFICAT si recomandat pentru plantatii super-intensive, este produs sub directa supraveghere a Inspectoratului de Material Saditor Constanta.
Soi originar din S.U.A. omologat in 1958 dintr-o variatie mugurala a soiului Starking Delicious.
 Pomul de vigoare mica (tip spur), recomandat pentru plantatii super-intensive, precoce, foarte productiv, mediu rezistent la ger si fainare, slab rezistent la rapan, pretentios la sol si caldura mai ales in timpul infloritului si a maturarii fructelor.
 Fructele sunt mari, cantaresc in general 160-180g, conic-trunchiate, cu cinci coaste proeminente, de culoare rosu-intens, cu puncte subcutanate galbene. Pulpa este alb-galbuie, dulce, cu aciditate redusa. La aparitia soiului a fost o realizare deosebita. Ca defecte i se pot imputa supraîncărcarea cu fructe în unii ani (situaţie în care fructele rămân mici dacă nu se procedează la o normare severă prin tăiere şi prin rărire) şi sensibilitate la rapăn. 
Portaltoi : M106
Polenizatori : Golden, Idared,
Romus 3 se recolteaza in Octombrie.
Soiul de Mar Starkrimson este produs sub directa supraveghere a Inspectoratului de Material Saditor Constanta( I.T.C.S.M.S. Constanta)..

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Mar Starkrimson (bot de iepure)

  • 13,00Lei


Etichete: mar, Starkrimson, bot, iepure