/* */
  • Nectarin ANEMONAS / port franc

Nectarina ANEMONAS are fructul este glabru (lipsit de peri pe suprafata), lucios (ca o nectarină), de culoare portocalie, cu circa 85% roşu viu, foarte atractiv.

Greutatea fructului este de circa 100-135 grame cu pulpa galben-portocalie, fermă, cauciucată, suculentă, dulce-acrişoară, răcoritoare. Fructul nu se descompune la fierbere şi-şi intensifică aroma în procesul procesării.

Din soiul ANEMONAS se obţin conserve de calitate superioară. Este considerat de multi procesatori ca fiind un fruct de o calitate superioară . Substanţa uscată a nectarinului ANEMONAS exprimată refractometric, este cuprinsă între 13,1 şi 14,3% iar aciditatea oscilează între 0,35 şi 0,47% (mg/100 g pulpă fruct-acid malic). Sâmburele soiului de nectarine ANEMONAS reprezintă 9,6% din fruct.

ANEMONAS este o nectarină specială pentru procesare sub formă de compot şi dulceaţă, denumită „brugnonă”, dar este recomandată şi pentru consumul în stare proaspătă, având avantajul că rezistă mai bine la transport şi păstrare.

Pomul este de vigoare mijlocie, autofertil, precoce (rodeşte din anul II de la plantare) şi productiv cu circa 28-30 kg fructe/pom cand ajunge la maturitate.

 Inflorirea este abundentă şi se desfăşoară în aprilie.

Perioada de maturare a fructelor 25 iulie – 10 august.

Producţia medie este de 23-25 tone/ha, pentru o densitate de 833 pomi/ha.

 Poate fi plantat în toate zonele de cultură favorabile culturii piersicului şi nectarinului. 

Portaltoi folosit:   Piersic Franc categoria C.A.C.Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Nectarin ANEMONAS / port franc

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Nectarin Marina (turtit) anul II

Nectarin Marina (turtit) anul II

Soiul de nectarin Marina este autofertil si productiv cca 28-30Kg/pom.Pomul este devigoare medie-mare, rodeşte predominant pe ramuri mixte mijlocii. Dist..

15,00Lei

Nectarin Romamer

Nectarin Romamer

Nectarin RomamerPom semiviguros, cu productivitate buna, rezistenta medie la ger si buna la boli. Fructele sunt mici sau mijlocii (185-200g, sferice, usor asi..

15,00Lei

Nectarin Delta

Nectarin Delta

Soiul de nectarin Delta este extratimpuriu. Soi rezistent la boli si daunatori.Pomul este de vigoare medie prezinta o coroană globuloasa şi rodeste pe ram..

15,00Lei

Nectarin Liana (plat)/franc

Nectarin Liana (plat)/franc

Soiul de nectarin Liana este primul soi de nectarin plat cu pulpa alba din Romania.Pomul este devigoare mica-mijlocie, rodeste pe ramuri de rod mixte, mici si ..

15,00Lei

Nectarin Fantasia

Nectarin Fantasia

Nectarina FANTASIA este un soi viguros si foarte atractiv. Fructele sunt mari (180-200 gr), sferice-ovoidale, pielița galben-portocaliu, acoperită cu roșu..

15,00Lei

Etichete: Pomi, fructiferi, altoiti, nectarin, ANEMONAS, Cobadin, Valu, Traian,