/* */

Pomul in livada are vigoare mijlociespre supramijlocie si are afinitate buna cu gutuiul tip A ; reuseste bine si pe gutui intermediar sau ftanc, avand cerinte moderate fata de sol.

Epoca infloritului este mijlocie, simultana cu principalele soiuri de pere cultivate; soiul este autosteril si are nevoie de polenizatori.

Fructele sunt de marime mijlocie, in medie 140 g, piriforme, colorate in rosu pe 50% din fruct, foarte atragatoare; pulpa semifondanta, cu gust foarte bun, echilibrat; contin in medie 10,7% zahar, 14,8% substanta uscata, 4,9 mg/100g vitamina C, 2,20% aciditate.

Maturitatea la consum, in decada a II – a III-a a lunii august si se pastreaza doua saptamani; se folosesc pentru consumul in stare proaspata, avand calitati organoleptice si nutritive superioare.

Intra pe rod in anul IV de la plantare si fructifica anual, cu un potential de productie ridicat, intre 25-30 t/ha.

Calitati: Are rezistenta buna la rapan (venturia pirina), dar si la arsura bacteriana (Erwinia amylovora); fructe cu insusiri comerciale si nutritive de calitate superioara.

RECOMANDARI: Soiul de par Carpica se recomanda in toate zonele favorabile pentru cultura parului, ca soi de vara de calitate superioara.

Portaltoi folosit: gutui tip A


Pepiniera Dumbrava produce soiul Par Carpica si ceilalti pomi fructiferi sub directa supraveghere a I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Par Carpica

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Par Napoca

Par Napoca

Pomul Napoca este viguros cu coroana larg conica. Fructul este piriform de marime mijlocie, foarte aspectuos. Pielita este suptire..

15,00Lei

Par Conference

Par Conference

Pomul de vigoare mica-medie, intrare rapida pe rod. Fructele sunt de marime mare, iar forma este uneori neregulata. Pielita este de culoare verde cu lenticele e..

15,00Lei

Par Monica

Par Monica

Pomul este semiviguros, cu coroana piramidala si rodeste pe tepuse si burse. Intra pe rod in anul 3 de la plantare. Fructul este supramijlociu si mare, pirifo..

15,00Lei

Par Williams

Par Williams

WilliamsEste soiul etalon pentru calitatea deosebită a fructelor si face trecerea intre soiurile de vară si cele de toamnă, maturandu-se la sfarsitul lun..

15,00Lei

Par Cure

Par Cure

Soi de iarnă, de origine franceză, foarte răspandit la noi.Pomul este viguros, cu coroana răsfirată, produce mult, dar alternant (soi triploid). Este fo..

15,00Lei

Par Argessis

Par Argessis

Pom de vigoare mijlocie, autosteril, cu fructe mijlocii, tronconice sau piriforme cu gât scurt uşor asimetrice. Pieliţa este de culoare galben-verzuie acoperită..

15,00Lei

Par Untoasa Hardy

Par Untoasa Hardy

Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta. Soiul de par are o ..

15,00Lei

Par Olivier de Serres

Par Olivier de Serres

Olivier de Serres este un soi Frantuzesc, cultivat foarte putin in Romania, care se pastreaza foarte bine peste iarna.Soiul Olivier de Serres a fost creat la ..

15,00Lei

Etichete: Par, Carpica