/* */

Piersic Flacara
Pom de vigoare medie – mare (atingand 3.5 m), cu coroana sferica, ramuri de schelet potrivit de lungi si formatiuni fructifere mixte; prefera soluri usoare, dar reuseste bine si pe soluri mai grele.
Infloreste relativ tardiv, odata cu soiurile Cardinal si Hale Haven, care-i servesc si ca polenizatori, soiul fiind partial autofertil.
Fructul piersicului Flacara este mare (270-350g), de forma ovoida, regulata, putin tesita pe partea ventrala; epiderma groasa, pubescenta semiaderenta, de culoare galbena-portocalie, mai intens colorata in rosu intens pe partea insorita; pulpa galbena-portocalie, cu infiltratii roii in jurul samburelui, este consistenta, suculenta, cu gust bun dulce-vinuriu, potrivit de aromata; contine 13% zahar, 0.76% acid malic; sambure neaderent la pulpa.

Maturarea de recoltare si consum, tarzie 25 august - 5 septembrie, la 150-180 zilede la inflorire.
Soi precoce, intra pe rod in anul trei de la plantare, realizeaza productii moderate dar constante; este rustic, da productii mari in zonele mai putin favorabile, cum sunt Moldova si zona nisipurilor. 
Soi partial autofertil, necesita polenizatori.
Calitati: Rezistent la temperaturi scazute; toleranta medie fata de principalele boli ale piersicului: Sphaerotheca pannosa, Taphrina deformans, Ascospora beijerinckii, Monilinia laxa.


Portaltoi folosit: Migdal 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Piersic Flacara / migdal

  • 15,00Lei


Produse asemănătoare

Piersic Cardinal / migdal

Piersic Cardinal / migdal

Soiul de piersic Cardinal altoit pe migdalOrigine: Obtinut la Fort Valley, Georgia, S.U.A. prin autopolenizarea soiului Halehaven.Pomul: De vigoare medie, cu ra..

15,00Lei

Piersic Cardinal / GF 677/ fructifica din primul an

Piersic Cardinal / GF 677/ fructifica din primul an

Destinat in special pentru infiintarea de livezi in regim superintensiv cu productii foarte mari.Portaltoiul GF 677, este un hibrid intre piersic si migdal, se ..

20,00Lei

Piersic Carson / migdal

Piersic Carson / migdal

Soiul de piersic Carson altoit pe migdalPiersic Carson. Fruct mediu-mare, galben chihlimbar, pulpa aromată și consistentă. Se coace la mijlocul lunii iulie.Pi..

15,00Lei

Piersic Maria Bianca

Piersic Maria Bianca

Piersic Maria Bianca. Soi viguros cu fructe medii ( 162 gr)de culoare crem, cu nuante de rosu. Pulpa densa. Productivitate buna, dar neregulata, foarte aprec..

15,00Lei

Etichete: Piersic, Flacara, migdal