/* */

Anna Spath, a fost obtinut in Germania, in 1860.

In tara noastra a fost introdus spre sfarsitul secolului al XIX-lea, iar in prezent este soi de baza in plantatiile comercial-industriale. Se coace spre sfarsitul lunii septembrie si in octombrie.

Pomul este de vigoare medie, cu coroana sferic-turtita, rodeste pe buchete de mai, este precoce, rezistent la ger, la seceta, la Monilinia Polystigma si la fumagina, potrivit de rezistent la afide, foarte sensibil la Ascospora, tolerant la viroze, da recolte abundente si sustinute.

Fructul de 35-47 g, uneori pana la 60g, invers-ovoid, turtit (retezat) la ambele capete, are pielita groasa, verde-galbuie, pe partea umbrita, si vanata pe cea insorita, cu pruina de culoare albastru-deschis, potrivit de groasa.

Pulpa este groasa, carnoasa, verde-galbuie, potrivit de dulce, insuficient acidulata, slab aromata, contine 17-18% substanta uscata, din cca 12% zaharuri, este de buna calitate pentru masa, uscare si industrializare. Samburele detine doar 4,4% din greutatea fructului si este neaderent la pulpa.

Soiul Anna Spath este autofertil cu inflorit destul de tarziu. Da rezultate foarte bune in zona dealurilor mici si mijlocii, precum si in campie, inclusiv in Baragan.

Soiul se preteaza foarte bine pentru plantatii intensive. este foarte productiv 20-25 t/ha.

Se matureaza de la mijlocul pana la sfarsitul lunii septembrie.


Portaltoi folosit: mirobolan

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Prun Anna Spath / mirobolan

  • 13,00Lei


Produse asemănătoare

Prun D'Agen/mirobolan

Prun D'Agen/mirobolan

Este originar din Franta, fiind o selectie locală.Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasă, cu ramuri de schelet relativ subtiri si destul de scu..

13,00Lei

Prun Diana

Prun Diana

Pom de vigoare mijlocie, cu crestere globuloasa, rodeste pe ramuri mijlocii si lungi. Soi partial autofertil si necesita polenizatori. Fructul de marime mare 60..

10,00Lei

Prun Roman

Prun Roman

Pomul soiului de prun Roman este de vigoare mijlocie, cu coroana piramidala, rara, cu ramuri de schelet groase, garnisite cu ramuri fructifere mijlocii si lungi..

10,00Lei

Prun Agent

Prun Agent

Obtinut prin selectie la ICDP Pitesti- Maracineni, omologat in anul 2004 si produs in Pepiniera Dumbrava.Pomul este de vigoare mijlocie; tolerant la Plum Pox ..

13,00Lei

Prun Pescarus

Prun Pescarus

Soiul de pom Prun Pescarus, este originar din Romania .Pomul de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, cu fructificare pe ramuri scurte si mijlocii, soi parti..

10,00Lei

Prun Andreea/mirobolan

Prun Andreea/mirobolan

Pomul ● pomul este de vigoare mijlocie spre mică, creşte erect, are coroana mijlociu de densă, cu fructificare spur; lăstarii sunt de lungime şi grosime mijl..

13,00Lei

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Prun Angeleno (japonez)/mirobolan

Soiul de prun Angeleno dezvolta un pom de vigoare medie, coroana medie larga, intrare precoce in productie, cu productivitate constanta.Fructul de prun Ang..

13,00Lei

Prun_Stanley

Prun_Stanley

Soiul de Prun Stanley, este de origine americană, foarte răspândit in toate zonele de cultură. Pomul este de vigoare medie, cu coroana conic răsturnată, cu ra..

13,00Lei

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Prun Tuleu Timpuriu / mirobolan

Pom de viguare mijlocie spre mare, crestere piramidala si formatiuni de rod scurte si mijlocii cu fructificare spur; sensibil la plum Pox Virus. Soiul de p..

13,00Lei

Prun Silvia

Prun Silvia

Pomul este de vigoare mijlocie, cu ramuri de schelet potrivit de groase, bine garnisite cu buchete de mai. Epoca de inflorire este mijlocie, infloreste ab..

13,00Lei

Etichete: Anna, Spath, Pomi, fructiferi, altoiti, prun, Anna, Spath