/* */

Visin

Visin

Visinul este originar din Asia Centrala, este specie tetraploida, fiind probabil un hibrid natural intre Cerasus avium si Cerasus fruticosa. Nu creste spontan, dar semispontan este intalnit in jurul Marii Caspice, Caucaz, India, Iran, Asia Mica si Peninsula Balcanica. Dintre speciile prunoidee, este specia care urca cel mai mult spre nord, pana la 60°.

In Romania se cultiva circa 6000 de hectare, din care jumatate in sistem intensiv. Pe suprafete mici sau pe langa casa, visinul este intalnit pe tot teritoriul tarii. 

Visinele sunt foarte apreciate pentru consumul in stare proaspata sau pentru diversitatea preparatelor culinare sau de patiserie. Visinele au un efect benefic asupra organismului uman, prin reglarea echilibrului acido-bazic, imbunatatirea compozitiei sangelui, in bolile renale, hepatice, cardiovasculare, etc. Fructele contin vitaminele A,B1, C.Substante minerale (Fe,Ca, Mg, K,P), glucide care au rol depurative.

Recoltarea fructelor.

Fructele de visin se matureaza relativ esalonat in cadrul pomului si necesita recoltarea in 2-3 treceri pentru consumul in stare proaspata. Recoltarea fructelor de masa se realizeaza manual, impreuna cu pedunculul.

Pentru industrializare, fructele se recolteaza la o trecere, mecanizat, prin scuturare pe prelate. Fructele scuturate sunt foarte perisabile si trebuie transportate la fabrica in cateva ore. Comparare Produse (0)


Visin De Botosani

Visin De Botosani

Pomul: vigoare medie, rodire pe buchete de mai si ramuri mixte. intra pe rod in anul IV-V de la plantare si are o capacitate de productie de 7 t/ha (714 pomi/ha..

Stoc epuizat.

13,00Lei

Visin Nana

Visin Nana

Visinul Nana este un pom de vigoare mica cu rodire pe ramuri mijlocii si lungi, este autofertil, cu inflorire tarzie, rezistent la factorii de mediu, sensibilit..

Stoc epuizat.

10,00Lei

Portaltoii ciresului si visinului

Portaltoii ciresului si visinului

Visinul                 este principalul portaltoi al visinului, in regiunea de dealuri si de silvostepa cu p..

-----

0,00Lei

Program cires si visin - combatere boli si daunatori - pana la intrarea pe rod

Program cires si visin - combatere boli si daunatori - pana la intrarea pe rod

Program orientativ de combatere a bolilor si daunatorilor la speciile cires si visin pana la intrarea pe rod. NOTA: Numarul de tratamente aplicate in perioad..

-----

0,00Lei

Program cires si visin - combatere boli si daunatori - dupa intrarea pe rod

Program cires si visin - combatere boli si daunatori - dupa intrarea pe rod

Program orientativ de combatere a bolilor si daunatorilor la speciile cires si visin dupa intrarea pe rod. NOTA: Numarul de tratamente aplicate in perioada d..

-----

0,00Lei

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)