Cais Viorica

25,00 lei

Pomul precoce intra pe rod in anul III de la plantare.
Toleranta la principalele boli specificecaisului,fiind suficiente 4-5 tratamente; rezistentabuna la ger; fructe rezistentela manipulare sitransport..
Perioada de coacere timpurie este intre 15-25 iunie avand o productie de 30-40Kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha (20-25 to/ha).

Portaltoi: piersic franc

Stoc epuizat

SKU: Viorica Categorie: Etichete: , , , , ,

Descriere

Cais Viorica

Soiul de cais Viorica este un soi Romanesc.

Pom foarte bine dezvoltat cu diametru la baza peste 30mm si inaltime peste 2m, cu coroana larga, cu rodire precoce pe buchete de mai, pe ramuri scurte cat si pe ramuri mijlocii. Soiul de cais Viorica infloreste timpuriu.
Pomul precoce intra pe rod in anul III de la plantare.
Soiul prezinta rezistenta genetica la bolile specifice caisului: Molinilia Laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincia si are toleranta la Plum-pox,in plus este rezistent la ger si iernare.
Fructele, sunt deosebit  de mari, cu greutate cuprinsa intre 118-127 gr , depasind toate soiurile de cais aflate in cultura si au un aspect comercial deosebit de atractiv. Fructele de cais Viorica sunt de forma sferica, usor turtite la poli, cu cavitate pedunculara medie ca adancime si largime.
Epicarpul (pielita) este de culoare orange stralucitor, uniform si intens colorat, fara culoare verde. Pulpa caisului Viorica este de culoare galben-portocalie , intens si uniform colorata, cu consistenta si suculenta foarte buna, gust foarte bun si echilibrat avand si aroma placuta specifica.
Samburele este mic sferic , usor bombat, cu miez dulce si aroma de migdale, la naturitate deplina samburele este aderent la pulpa in proportie de 10-15 %.

Perioada de coacere timpurie este intre 15-25 iunie avand o productie de 30-40Kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha (20-25 to/ha).

Portaltoi folosit: cais franc sau mirobolan

Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la cais.
Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industria alimentara (gem, compot, nectar etc).
Epoca de coacere a fructelor:  decada II-III-a lunii iunie
Afinitate la portaltoi: cais franc, piersic franc sau mirobolan (corcodus)
Polenizare: Este un soi autofertil , nu are nevoie de polenizatori.

Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !

Saparea gropilor  /  Pichetarea terenului   /   Sfaturi utile  – program tratamente

Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de  ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.

Informații suplimentare

Location

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.