Descriere
Cires Bigarreau Burlat
Descriere:
– este un soi francez, cu origine genetică necunoscută, dar se presupune că a fost selecționat în Maroc în anul 1935, ca o clonă a soiului Biggareau Moreau;
– pomul este de vigoare medie, cu coroana largă, globuloasă, frunziș bogat, verde închis, foarte productiv, cu înflorire medie – tardivă.
– rodește preponderent pe buchete de mai;
– este un soi autosteril și intră pe rod, în anul 5 de la plantare ;
– formează pereche intersterilă cu Bigarreau Moreau.
Caracteristici fruct:
– fructul este mare de 6-7 g, cordiform, cu epicarpul de culoare roșu – viu, lucios ;
– soiul este destul de sensibil la crăparea provocată de ploaie și la atacul de Monilinia;
– fructul are pedunculul scurt;
– pulpa este cărnoasă, semipietroasă, de culoare roșie, este potrivit de dulce, plăcut acidulată, bună pentru consum în stare proaspătă;
– sâmburele nu aderă la pulpă;
– fructul conține circa 14% substanță uscată în suc.
Polenizatori: Van, Germersdorf
Perioada de maturare: ultima decada a lunii mai
Portaltoi folosit: mahaleb
Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industria alimentara (gem, compot, nectar etc).
Epoca de coacere a fructelor: ultima decada a lunii mai
Polenizare: Este un soi autosteril ( are nevoie de polenizatori ).
Portaltoi folosit: mahaleb
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la cires / visin.
Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.
Costel –
Pomi fructiferi de calitate la preturi competitive. Livrare rapida și în cele mai bune condiții.
Adina –
Super calitate