Despre noi

Autorizatie productie pomi fructiferi altoiti

„Pepiniera pomicola Dumbrava” este autorizata si produce pomi fructiferi sub supraveghera I.T.C.S.M.C. Constanta si Oficiul Fitosanitar Constanta.

Ne desfasuram activitatea de productie si in colaborare cu Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti- Maracineni   dar si parteneri externi APICE PIANTE – Italy

Pepiniera pomicola Dumbrava din loc Cobadin jud Constanta, a luat fiinta in urma dorintei de inmultire a pomilor fructiferi autohtoni.

Infiintarea Pepinierei Dumbrava a avut la baza doua motive:

  • Dorinta combinata cu pasiunea familiei Dumbrava de a inmulti pomi fructiferi
  • Cerinta pietei, care a manifestat in ultimul deceniu o cerere marita de pomi fructiferi certificate fara virusi (virus free), dar sufocata de pomi fructiferi din import care au ca avantaj pretul in detrimentul calitatii.

Aceste motive principale imbinate, au dus la productia de pomi fructiferi certificati virus free, aclimatizati pentru zona noastra.

Deoarece avem o experienta de peste 20 ani in domeniul echipamentelor agricole, forestiere , constructii etc , am putut gestiona cu succes cheltuielile de productie ceea ce a dus la obtinerea unui pret competitiv a pomilor fructiferi produsi in pepiniera noastra.

Garantia calitatii:

Intreaga paleta de specii si soiuri produse in pepiniera, se face sub directa supraveghere a Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Constanta cat si a Directiei Fitosanitare Constanta.

Astfel, autenticitatea soiurilor si sanatatea pomilor este garantata prin emiterea de certificat de conformitate, buletine de analiza si pasaport fitosanitar .

Piata tinta:

Ne dorim in primul rand sa impulsionam dezvoltarea si infiintarea de livezi noi, cu pomi aclimatizati ce vor avea ca rezultat final consumul de fructe autohtone in cantitati cat mai mari, in detrimentul fructelor fara gust din import.

Pepiniera Dumbrava produce si comercializeaza materialul pomicol in conformitate cu legile statului Roman si reglementarile Uniunii Europene pentru infiintarea de plantatii pomicole (livezi).

Producem la comanda soiuri altoite pe GF677 si Gisela 6 (virus free).

Pepiniera DUMBRAVA produce soiuri din categoria biologica CERTIFICAT sub directa supraveghere si indrumare a I.C.D.P. ( Institutul de Cercetare si Dezvoltare Pomicola ) Pitesti – Maracineni.