Nectarin

Nectarinele sunt considerate a fi o mutație accidentală a piersicilor, acestea având o aromă similară, dar o coajă netedă. Nu este ceva neobișnuit ca o creangă de pe un piersic să dea nectarine, sau invers.

Creșterea nectarinilor poate fi o provocare datorită problemelor cu dăunătorii și a cerințelor climatice.

Nectarinii sunt rezistenți la îngheț, și de fapt, au nevoie de temperaturi mai joase în perioada de hibernare, pentru a-i stimula să rodească cu succes.

Înghețurile târzii sunt principala problemă, acestea distrugând florile fragile care apar timpuriu.

De asemenea lipsa de căldură suficientă și soare vara, poate împiedica coacerea fructelor.

Nectarinii rodesc destul de devreme, adesea în al doilea an.

Pentru a vă bucura de un pom sănătos, productiv și care să producă fructe de cea mai bună calitate, alegeți cu atenție locația de plantare.

Piersicii și nectarinii înfloresc foarte devreme primăvara, așa că e ideală o locație care nu se încălzește prea devreme.

De asemenea importante sunt lumina, un sol foarte bine drenat și căldura de vara.

Pomii în rădăcină nudă se vor planta in special toamna, dar si primăvara devreme când sunt încă în perioada de hibernare și de îndată ce solul este pregătit.

Pomii care vin în ghivece se vor planta oricând primăvara, evitându-se totuși sfârșitul ei, dacă este prea cald și secetos.

Alegeți un loc cald, însorit și adăpostit de vânturile puternice.

Dacă înghețurile târzii sunt o problemă în regiunea dvs, plantați mai sus pe un deal orientat spre nord, pentru ca pomii să rămână în perioada de hibernare.

Afișez 1 - 18 din 19 rezultate