Up to 20% off patio Shop now
Up to 60% off summer footwear See more
Up to 20% off patio Shop now
Up to 60% off summer footwear See more

🍑 Piersic plat Filip altoit pe piersic franc – soi românesc timpuriu, cu fructe turtite, dulci și parfumate, ideal pentru livezi și grădini

Filip este un soi românesc de piersic plat (tip „peste”), obținut la SCDP Băneasa, foarte apreciat pentru fructele turtite, roșii pe fond galben, cu pulpă albă, dulce, suculentă și aromă fină. Maturarea are loc în a doua jumătate a lunii iulie, fiind ideal pentru consum proaspăt și apreciat în piață pentru aspectul comercial deosebit.

Altoit pe portaltoi de piersic franc, pomul are vigoare mare, este adaptabil la condiții variate de sol, cu rezistență bună la secetă și ger, potrivit pentru livezi tradiționale și grădini familiale.


🔧 Caracteristici tehnice:

  • Vârstă pom: 2 ani

  • Portaltoi: piersic franc (viguros)

  • Origine soi: România – SCDP Băneasa

  • Tip fruct: plat (turtit, „donut”)

  • Perioada de coacere: a doua jumătate a lunii iulie

  • Fruct: mediu-mare (110–130 g), turtit, roșu intens pe fond galben

  • Pulpa: albă, fină, suculentă, neaderentă la sâmbure

  • Gust: dulce, aromat, cu aciditate scăzută

  • Polenizare:autofertil – nu necesită polenizatori

  • Intrare pe rod: la varsta de 2–3 ani

  • Productivitate: constantă, foarte bună

  • Rezistență: bună la secetă, ger și boli comune

  • Păstrare: 5–6 zile după recoltare


 

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţilor patogeni, precoce şi foarte productiv.
Este primul soi de piersic cu fructul plat „sandwich” şi pulpă albă, omologat  în România.
Fructul este mic ca mărime, 55-65 grame şi foarte aplatizat, pubescenţa este fină, culoarea de fond este galben-verzuie, iar cea acoperitoare este roşu-închis, repartizată în plăci foarte atractiv, pulpa este albă fără infiltraţii de roşu, fină, aromată cu 12-14% substanţă uscată, sâmburele este foarte mic şi aplatizat.
Zona de cultură: Dobrogea şi alte centre favorabile de cultură a piersicului din România.
Pomul intrarea pe rod in anul trei de la plantare.

Eficienţa economică:
– producţia medie este de 30-35 kg/pom, revenind 18,7-22,0 tone/ha pentru o densitate de 625 pomi/ha (distanţa de plantare 4/4 m) sau de : 25,0-29,0 tone/ha pentru o densitate de 833 pomi/ha (4/3 m).
Domeniul de aplicabilitate:
– plantaţii comerciale cu densitate sporită, plantaţii individuale, singur sau în conveer cu alte soiuri;
– recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, cât şi pentru procesare sub formă de compot din fructe întregi;
– deschide o nouă perspectivă în comerţul cu fructe proaspete şi în industria de conserve.

Este un soi autofertil şi nu are nevoie de  polenizatori

Epoca de maturare: decada a II-a  –  a III-a   a lunii iulie.


Portaltoi folosit: piersic franc

Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta
 
Filip, Pomi,fructiferi, altoiti ,prun, cais, piersic, nectarin,  Cobadin, Valu lui Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea

Varsta puieti

Portaltoi

Piersic Franc

Piersic Filip / franc

25,00 lei

🍑 Piersic plat Filip
Altoit pe piersic franc – 2 ani

📍 Origine: România
📅 Coacere: iulie (a doua parte)
🍑 Fructe: turtite, roșii, pulpă albă
👃 Aromă: dulce, parfumată
🔁 Polenizare: ✅ autofertil
Rodire: la varsta de 2–3 ani

🛒 Soi turtit, gustos și rezistent – ideal pentru grădini și plantații familiale

În stoc

Categorie: SKU: Piersic-Filip (turtit)-anul2-franc

🍑 Piersic plat Filip altoit pe piersic franc – soi românesc timpuriu, cu fructe turtite, dulci și parfumate, ideal pentru livezi și grădini

Filip este un soi românesc de piersic plat (tip „peste”), obținut la SCDP Băneasa, foarte apreciat pentru fructele turtite, roșii pe fond galben, cu pulpă albă, dulce, suculentă și aromă fină. Maturarea are loc în a doua jumătate a lunii iulie, fiind ideal pentru consum proaspăt și apreciat în piață pentru aspectul comercial deosebit.

Altoit pe portaltoi de piersic franc, pomul are vigoare mare, este adaptabil la condiții variate de sol, cu rezistență bună la secetă și ger, potrivit pentru livezi tradiționale și grădini familiale.


🔧 Caracteristici tehnice:

  • Vârstă pom: 2 ani

  • Portaltoi: piersic franc (viguros)

  • Origine soi: România – SCDP Băneasa

  • Tip fruct: plat (turtit, „donut”)

  • Perioada de coacere: a doua jumătate a lunii iulie

  • Fruct: mediu-mare (110–130 g), turtit, roșu intens pe fond galben

  • Pulpa: albă, fină, suculentă, neaderentă la sâmbure

  • Gust: dulce, aromat, cu aciditate scăzută

  • Polenizare:autofertil – nu necesită polenizatori

  • Intrare pe rod: la varsta de 2–3 ani

  • Productivitate: constantă, foarte bună

  • Rezistență: bună la secetă, ger și boli comune

  • Păstrare: 5–6 zile după recoltare


 

Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţilor patogeni, precoce şi foarte productiv.
Este primul soi de piersic cu fructul plat „sandwich” şi pulpă albă, omologat  în România.
Fructul este mic ca mărime, 55-65 grame şi foarte aplatizat, pubescenţa este fină, culoarea de fond este galben-verzuie, iar cea acoperitoare este roşu-închis, repartizată în plăci foarte atractiv, pulpa este albă fără infiltraţii de roşu, fină, aromată cu 12-14% substanţă uscată, sâmburele este foarte mic şi aplatizat.
Zona de cultură: Dobrogea şi alte centre favorabile de cultură a piersicului din România.
Pomul intrarea pe rod in anul trei de la plantare.

Eficienţa economică:
– producţia medie este de 30-35 kg/pom, revenind 18,7-22,0 tone/ha pentru o densitate de 625 pomi/ha (distanţa de plantare 4/4 m) sau de : 25,0-29,0 tone/ha pentru o densitate de 833 pomi/ha (4/3 m).
Domeniul de aplicabilitate:
– plantaţii comerciale cu densitate sporită, plantaţii individuale, singur sau în conveer cu alte soiuri;
– recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, cât şi pentru procesare sub formă de compot din fructe întregi;
– deschide o nouă perspectivă în comerţul cu fructe proaspete şi în industria de conserve.

Este un soi autofertil şi nu are nevoie de  polenizatori

Epoca de maturare: decada a II-a  –  a III-a   a lunii iulie.


Portaltoi folosit: piersic franc

Pepiniera Dumbrava, produce pomii fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta
 
Filip, Pomi,fructiferi, altoiti ,prun, cais, piersic, nectarin,  Cobadin, Valu lui Traian, Basarabi, Constanta, Medgidia, Tulcea

Varsta puieti

Portaltoi

Piersic Franc

Intrebari frecvente la achizitia de pomi fructiferi

Pomii sunt altoiti?
Pepiniera Dumbrava vine NUMAI pomi altoiti.
Se emit documente pentru pomii fructiveri comercializati?
Pepiniera Dumbrava este persoana juridica si comercializeaza pomi fructiferi numai cu documente fiscale.
Cand pot comanda pomi fructiferi?
Comenzile e pomi fructiferi pot fi facute pe toata perioada anului insa livrarea acestora se face in perioadele in care pomii pot fi plantati. Nu scoatem pomi din pamant in afara perioadei de plantare.
Daca nu ma descurc va pot intreba despre pomii cumparati?
Toci clientii ne pot suna pentru consultare in perioada de pregatire a solului, perioada de plantare si chiar dupa aceste perioade. Clientii devin colaboratori si PRIETENI!
Piersic Filip / franc
Utilizam fisiere cookies pentru imbunatatirea experientei vizitatorilor. Prin continuarea accesarii va exprimati acordul referitor cu privire la conditiile de protectie si utilizare a datelor personale. Data Protection Policy.
detalii
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in Magazin