Cais Olimp
Varsta pomului: 2 ani
Marimea fructului este mare 65-75 g. Forma fructelor de cais Olimp este sferic-alungita, usor turtite lateral, cavitatea pedunculara este de adancime si largime medie. Pielita este de culoare galbena-portocalie, cu stropi de culoare rosu zmeuriu pe partea insorita pe cca 10% din suprafata fructului. grosimea pielitei este mijlocie, fin catifelata. Pedunculul la soiul de cais Olimp, este scurt si gros, de culoare verde inchis, bine prins pe ramura. Pulpa este de culoare portocaliu deschis, ferma, suculenta, neaderenta la sambure. Gustul este foarte bun, echilibrat, cu aroma placuta specifica caiselor. Samburele este de marime mijlocie, turtit cu varful ascutit, de culoare cafenie deschisa cu miezul dulce.
In ceea ce priveste vegetatia, pomul este de vigoare mijlocie, cu ramurile de schelet puternice, de culoare bruna-rosiatica. Lastarii anuali sunt mediu vigurosi si cu internodii scurte, mugurii vegetativi sunt mijlocii de culoare bruna-purpurie iar mugurii floriferi sunt mari, ovoizi, puternic bombati. Frunzele sunt mijlocii de forma deltoida cu varf acuminat si marginile serat crenate. Pomul intra pe rod in anul III de la plantare, manifestand precocitate de rodire.
Ca si rezistenta la boli, prezinta o buna rezistenta la bolile specifice caisului : Monilina laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si toleranta la Plum-pox.
Inflorirea este tardiva, cu flori mari, cu petale rotunde sau scurt ovate, de culoare alba. Pistilul este egal cu staminele.
Rezistenta la ger si iernare este buna, pierderile de muguri floriferifiind reduse in anii cu accidente climatice.
Productia medie este de 30Kg/pom la pomii in anul IV de la plantare la o densitate de 625 pomi/ha si de 35-40kg/pom la o densitate de 500 pomi/ha.
Olimp este un soi de cais cu epoca de coacere tardiva, cu aspect comercial deosebit conferit de marimea si culoarea fructului cu calitati gustative foarte bune si cu nivelul elementelor biochimice ale calitatii ridicat.
Soiul este autofertil in procent de 50%.
Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare.
Epoca de coacere a caisului Olimp, cand fructele ajung la maturitatea de recoltare si consum, este in a doua parte a lui iulie si prima parte a lunii august.
Portaltoi folosit: cais franc ( zarzar)
Pomii sunt produsi in Pepiniera Dumbrava loc Cobadin Jud Constanta
Location | |
---|---|
Soi cu rezistenta buna la ger | |
Oferta volum | 1-20 buc, 21-50 buc, 51-100 buc, 101-200 buc |
Cais Olimp
Pretul variaza in functie de cantitate. Selecteaza din “OFERTA VOLUM”.
Varsta pomului: 2 ani
Marimea fructului este mare 65-75 g. Forma fructelor de cais Olimp este sferic-alungita, usor turtite lateral, cavitatea pedunculara este de adancime si largime medie.
Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare.
Epoca de coacere a caisului Olimp, cand fructele ajung la maturitatea de recoltare si consum, este in a doua parte a lui iulie si prima parte a lunii august.
Soiul este autofertil in procent de 50%, perioada de inflorire fiind tardiva.
Portaltoi folosit: cais franc ( zarzar)
Cumperi mai mult, platesti mai putin!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi