Mar Jonathan
Soiul Jonathan – a fost obtinut in S.U.A. (1880).
Pomul este de vigoare mijlocie, rodește pe ramuri lungi, este un soi relativ sensibil la boli, mai ales la făinarea mărului.
Jonathan este unul din cele mai valoroase soiuri de mar de iarna cultivate in Romania.
Polenizatori: Starkrimson, Idared
Fructul este mijlociu spre mare(140-150gr), pielița este subțire, roșie-vie,de obicei fără dungi, uneori cu rugina sub formă de firișoare, pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce prezintă o aromă foarte intensă, cu totul caracteristică, fiind de calitate superioară pentru masă.
Se consuma în stare proaspătă și se păstrează până la 6 luni în condiții speciale.
Fructele sunt rezistente la transport, manipulare si pastrare.
Soi de iarna, avand epoca de coacere dupa 25 septembrie.
Portaltoi folosit: MM106
Pepiniera Dumbrava, produce soiul de mar Jonathan si ceilalti pomi fructiferi sub controlul I.T.C.S.M.S. Constanta si Directia Fitosanitara Constanta
Perioada de livrare si plantare: din noiembrie pana spre sfarsitul lunii aprilie (cand pomii sunt in faza de repaos vegetativ).
Exceptie zilele in care solul este inghetat si dupa ce pomii intra in faza de vegetatie (apare frunza).
Mar Jonathan / M106
Fructul este mijlociu spre mare(140-150gr), pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce prezintă o aromă foarte intensă, cu totul caracteristică, fiind de calitate superioară pentru masă.
Soi de iarna, avand epoca de coacere dupa 25 septembrie.
Portaltoi folosit: MM106
Perioada de livrare si plantare: din noiembrie pana spre sfarsitul lunii aprilie (cand pomii sunt in faza de repaos vegetativ).
Exceptie zilele in care solul este inghetat si dupa ce pomii intra in faza de vegetatie (apare frunza).
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi