Par Monica
Varsta pomului 2 ani.
Pomul soiului de par Monica este semiviguros, cu coroana piramidala si rodeste pe tepuse si burse.
Intra pe rod in anul 3 de la plantare. Fructul este supramijlociu si mare, piriform, usor alungit.
Pielita este de culoare verde-galbuie, cu rosu aprins, dungat pe partea insorita, de grosime medie. Suprafata fructului este acoperita cu rugina. Pulpa este de culoare alba, consistenta, de tip crocant, suculenta.
Fructele ajung la maturitatea de consum in perioada octombrie-decembrie. Au o greutate de 160-180g si gust bun. Sunt destinate pt. consum in stare proaspata si pentru industrializare sub forma de suc si nectar.
Avantaje produs:
-fructul este piriform alungit, cu fructe de 160-180g in medie, dar ating si peste 200-250g, de culoare verde-galbui acoperita cu rosu aprins la coacere, pe 10-30% din suprafata fructului
-pomul are vigoare mijlocie, rodeste pe tepuse si burse si fructifica incepand cu anul 4 dupa plantare
-nu necesita efectuarea unui numar mare de tratamente.
Beneficii client:
-este un soi ce contine o serie de vitamine si minerale, benefice sanatatii omului
-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol
-este rezistent la inghet, boli si daunatori
-pulpa este alba, de tip crocant, iar la coacerea definitiva devine fondanta
Ingrijire:
Acest tip de pom fructifer trebuie tratat cu o cantitate mica de fertilizator. Doze mari de nitrogen il fac vulnerabil la boala numita mana. Este recomandat sa se fertilizeze usor la inceputul celei de-a 2-a primaveri de la plantare si in
anii urmatori, in aceasi perioada, cam cu 2 saptamani inainte de inflorire.
Daca pomul este plantat pe un sol mai putin fertil, folositi nitrat de amoniu, intr-o cantitate multiplicata cu anii de cand a fost plantat. In cazul in care parul a crescut mai mult de 30 cm intr-un sezon, folositi mai putin
fertilizator in anul urmator. Daca frunzele au o culoare verde pal sau chiar galbena pe timpul verii, in anul urmator e recomandat sa mariti putin doza de fertilizator. Aveti grija sa nu stropiti cu fertilizator in jurul perilor, pentru
ca un mediu cu prea mult nitrogen e propice pentru bacteria care imprastie mana, iar aceasta poate ataca mai usor scoarta copacului tanar.
Ramurile pot fi legate pe garduri sau sarme speciale pentru a incuraja cresterea pe orizontala si aparitia timpurie a buchetelor de fructe.
Aveti grija ca parul sa nu fie inconjurat de buruieni si udati-l bine pe timpul perioadelor secetoase pentru ca radacinile sa se fixeze usor.
Pe perioada de toamna se recomanda aplicarea unui tratament mai dur, pentru a intari pomul. Daca parul din gradina dumneavoastra este plantat in mijlocul unui spatiu cu gazon, nu maitratati peluza cu fertilizator, deoarece cantitatile mari de nitrogen care ajung la copac in a 2-a jumatate a verii intarzie procesul de pregatire a parului pentru iarna.
Portaltoi folosit: gutui Tip A
Location | |
---|---|
Oferta Volum: | 1-10 bucati, 11-20 bucati, 21-40 bucati |
Par Monica / Tip A
Pretul variaza in functie de cantitatea comandata. Selecteaza din "OFERTA VOLUM"!
Fructe de 160-180g in medie, dar ating si peste 200-250g si gust bun.
Se preteaza la majoritatea tipurilor de sol, este rezistent la inghet, boli si daunatori.
Maturitatea de consum in perioada octombrie-decembrie.
Portaltoi: Tip A
Varsta pomului 2 ani.
Cumperi mai mult, platesti mai putin!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi