Par Precoce Morettini
Soiul de par Precoce Morettini a fost obtinut ca o încrucișare între Coscia și Bartlett în 1956 de către Dr.A. Morettini, ca rezultat a unui program de inmultire italian.
Este cultivat în principal în Italia, Spania și Portugalia.
Aceasta este o pară excelentă cu coacere timpurie, Are un gust dulce cu pulpa suculentă si crocantă, cu granulație medie-fină. Are note florale ușoare, cu cantitatea potrivită de dulceață. Pomul soiului de par Precoce Morettini produce constant si abundent . Fructele sunt de dimensiuni mari, cu pielita galbena cu usoara tenta de culoare roșie vibrantă.
Preferința solului: lut nisipos, lut, lut argilos.
Preferă condiții medii până la umede, cu soluri bine drenate. Este de evitat a se planta in spatiile cu risc de inundare maim ult de doua saptamani.
Soiului de par precoce Morettini ii place plin soare (aproximativ 8-10 ore de soare zilnic)
Polenizare: necesită un polenizator dintr-un soi diferit de pere (europeană sau asiatică) care înflorește aproximativ în același timp
Perioada de inflorire mijlocie.
Depozitare: Se păstrează până în octombrie când este depozitat la rece
Utilizare recomandată: Consum proaspăt, conserve
Perioada de maturare: la sfârșitul lunii august
Utilizare recomandată: Consum proaspăt, conserve
Portaltoi: par franc (paduret)
Par Precoce Morettini / anul 3 / franc
Soiul de origine italiana, a fost obtinut ca o încrucișare între Coscia și Bartlett în 1956 de către Dr.A. Morettini.
Este cultivat în principal în Italia, Spania și Portugalia.
Utilizare recomandată: Consum proaspăt, conserve, compoturi
Perioada de maturare: la sfârșitul lunii august
Portaltoi: franc
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi