Par Untoasa Hardy
Parul Untoasa Hardy este un soi frantuzesc. Pom fructifer cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta, are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.
Soiul de par Untoasa Hardy are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii.
Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, crengiile prezinta initial un unghi ascutit de crestere fata de vertical apoi sunt dispuse orizontal.
Fructul de Untoasa Hardy este de marime mijlocie sau supramijlocie spre mare (150-200 gr), avand forma invers ovoida, putin inalta, larga, cu suprafata neteda, usor asimetrica. Pielita fructului de par Untoasa Hardy este putin rezistenta, de culoare verde-cenusie, acoperita pe cea mai mare parte din suprafata cu rugina neuniforma sub forma de pete. Codita perelor este scurta, groasa, prinsa oblic de fruct. Pulpa este alba, fondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, cu aroma de muscat, avand sclereide putine si fine.
Fructele de par Untoasa Hardy se coc in ultima decada a lunii septembiei si se pot pastra pana in noiembrie pentru a fi consumate in stare proaspata.
Perioada de plantare a puietilor altoiti din soiul de par Untoasa Hardy este de martie-aprilie, iar distanta este de 4-5m intre pomi pe rand.
Puietii intra tarziu pe rod, ei producand fructe doar in anul 3-4 de la plantare.
Perioada de coacere 20 Septembrie-10 Octombrie. Este un soi foarte rezistent la temperaturile scazute.
Portaltoi folosit: franc (par paduret)
Varsta pomului 2 ani.
Location | |
---|---|
Oferta Volum: | 1-10 bucati, 11-20 bucati, 21-40 bucati |
Par Untoasa Hardy / franc
Pomul are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.
Fructul este de marime mijlocie sau supramijlocie spre mare (150-200 gr)
Portaltoi: Tip A
Epoca de coacere a fructelor: sfarsit de septembrie
Varsta pomului 2 ani.
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi