Piersic Filip
Varsta pomului: 2 ani
Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţilor patogeni, precoce şi foarte productiv.
Este primul soi de piersic cu fructul plat „sandwich” şi pulpă albă, omologat în România.
Fructul este mic ca mărime, 55-65 grame şi foarte aplatizat, pubescenţa este fină, culoarea de fond este galben-verzuie, iar cea acoperitoare este roşu-închis, repartizată în plăci foarte atractiv, pulpa este albă fără infiltraţii de roşu, fină, aromată cu 12-14% substanţă uscată, sâmburele este foarte mic şi aplatizat.
Zona de cultură: Dobrogea şi alte centre favorabile de cultură a piersicului din România.
Pomul intrarea pe rod in anul trei de la plantare.
Eficienţa economică:
– producţia medie este de 30-35 kg/pom, revenind 18,7-22,0 tone/ha pentru o densitate de 625 pomi/ha (distanţa de plantare 4/4 m) sau de : 25,0-29,0 tone/ha pentru o densitate de 833 pomi/ha (4/3 m).
Domeniul de aplicabilitate:
– plantaţii comerciale cu densitate sporită, plantaţii individuale, singur sau în conveer cu alte soiuri;
– recomandat atât pentru consum în stare proaspătă, cât şi pentru procesare sub formă de compot din fructe întregi;
– deschide o nouă perspectivă în comerţul cu fructe proaspete şi în industria de conserve.
Este un soi autofertil şi nu are nevoie de polenizatori
Epoca de maturare: decada a II-a – a III-a a lunii iulie.
Portaltoi folosit: piersic franc
Location | |
---|---|
Oferta Volum: | 1-10 bucati, 11-20 bucati, 21-40 bucati |
Piersic Filip / anul 2 / franc
Pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, precoce şi foarte productiv.
Este primul soi de piersic cu fructul plat „sandwich” şi pulpă albă, omologat în România.
Epoca de maturare: decada a II-a – a III-a a lunii iulie.
Varsta pomului: 2 ani
Portaltoi: piersic franc
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi