Cais Carmela

(O recenzie client)

25,00 lei

Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.
Gustul fructului foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
Soiul Carmela are o productie de 38 -40 kg/pom.

Altoi:  piersic franc.
Epoca de coacere a fructelor: în doua decada a lunii iunie.

Stoc epuizat

SKU: Carmela Categorie: Etichete: , , , , , ,

Descriere

Cais Carmela

Pomul (Cais Carmela) este de vigoare mijlocie, cu rodire precoce, pe buchete de mai si ramuri mixte, infloreste odata cu soiurile medii si târzii, prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox.
Fructul este de forma sferic-alungita, de marime foarte mare, cu greutate de 98 – 110 gr , pielita lucioasa asemanatore nectarinelor, culoarea pulpei este de portocalie intens, gustul fructului foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
Soiul Carmela are o productie de 38 -40 kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha.
Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.

Pomul este mediu viguros, cu fructificare pe buchete de mai tipic de cais si cires inserate pe ramuri de 2 ani. Fructul este mare (95 – 100 g), sferic alungit, cavitatea pedunculara este mediu de adanca si de larga, brazda ventrala fiind mediu adânca. Epiderma este lucioasa, de culoare galbena – portocaliu intens, acoperita cu rosu carmin pe ¾ din suprafata fructului. Pulpa portocalie, consistenta este ferma, gust dulce usor acidulat, cu aroma placuta specifica caiselor. Sâmburele este neaderent la pulpa. Pomul intra repede pe rod, avand o productie de 38 – 40 kg/pom, rezistent la bolile specifice caisului si la ger.

Epoca de coacere a fructelor: în doua decada a lunii iunie cu o saptamâna mai târziu decât soiul Rares si cu 3 saptamâni mai devreme decât soiul Dacia.

Afinitate la portaltoi: cais franc, piersic franc sau mirobolan

Polenizare: Este recomandat sa se planteze minim 2 pomi apropiati.

Destinatie: utilizarea fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru procesare sub forma de sucuri, nectaruri, piureuri.

Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este inrepaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !

Saparea gropilor  /  Pichetarea terenului   /   Sfaturi utile  – program tratamente

 

Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de  ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.

Pepiniera pomicola Dumbrava emite la cerere certificat de calitate si conformitate pentru materialul de plantare.

Informații suplimentare

Location

1 recenzie pentru Cais Carmela

  1. Laura

    O pepinieră de nota 10 și niște proprietari de nota 2000. Mulțumim pentru donația de pomi fructiferi pe care ați făcut-o clasei 1 step Medgidia, ca la rândul nostru să dăm mai departe mănăstirii Nașterea Maicii Domnului.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.