Cires Bigarreau Burlat
Varsta pomului: campul II
Descriere:
– este un soi francez, cu origine genetică necunoscută, dar se presupune că a fost selecționat în Maroc în anul 1935, ca o clonă a soiului Biggareau Moreau;
– pomul este de vigoare medie, cu coroana largă, globuloasă, frunziș bogat, verde închis, foarte productiv, cu înflorire medie – tardivă.
– rodește preponderent pe buchete de mai;
– este un soi autosteril și intră pe rod, în anul 5 de la plantare ;
– formează pereche intersterilă cu Bigarreau Moreau.
Caracteristici fruct:
– fructul este mare de 6-7 g, cordiform, cu epicarpul de culoare roșu – viu, lucios ;
– soiul este destul de sensibil la crăparea provocată de ploaie și la atacul de Monilinia;
– fructul are pedunculul scurt;
– pulpa este cărnoasă, semipietroasă, de culoare roșie, este potrivit de dulce, plăcut acidulată, bună pentru consum în stare proaspătă;
– sâmburele nu aderă la pulpă;
– fructul conține circa 14% substanță uscată în suc.
Polenizatori: Van, Germersdorf
Perioada de maturare: ultima decada a lunii mai
Utilizare: destinatia fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industria alimentara (gem, compot, nectar etc).
Epoca de coacere a fructelor: ultima decada a lunii mai
Polenizare: Este un soi autosteril ( are nevoie de polenizatori ).
Portaltoi folosit: Gisela 6
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la cires / visin.
Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului de transport.
Cires Bigarreau Burlat / Gisela 6
Soi de origine Franta
Pomul de cires Bigarreau Burlat are vigoare medie si este cel mai timpuriu soi de cires. Fructulele de Cires Bigarreau Burlat sunt mari, de 5-7 g, de culoare roșu lucios si se pot consuma proaspete deoarece este un soi de masa.
Prezinta rodirea bogata ce se formeaza in buchete mari.
Polenizatori: Van , Germesdorf
Portaltoi: Gisela 6
Perioada de coacere: sfarsitul lunii mai
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi