Gutui Moldovenești
Soi autohton omologat in 1982
Pomul de vigoare mică, cu coroana globulos-turtită, scoarţa brun-cenușie.
Fructul de mărime mijlocie 270-330 g, de formă rotunjită, cu coaste largi mai mult spre extremități, de culoare aurie, cu nuanţă portocalie.
Pielița este subţire, netedă, lucioasă, acoperită cu perișori paslosi și cenușii în jumătatea dinspre caliciu.
Pulpa este de culoare galbenă, consistentă, crocantă, semi-zemoasă, puţin înecăcioasă, dulce, acidulată și aromată.
Perioada de consum: de la recoltare până în luna ianuarie.
Perioada de coacere: octombrie.
Portaltoi folosit: Gutui tip A
Gutui Moldovenesti / Tip A
Fructul de mărime mijlocie 270-330 g, de formă rotunjită, cu coaste largi mai mult spre extremități, de culoare aurie, cu nuanţă portocalie.
Pielița este subţire, netedă, lucioasă, acoperită cu perișori paslosi și cenușii în jumătatea dinspre caliciu.
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi