Descriere
Migdal Genco
Soiul Migdal Genco de origine Italia – ( Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatică și Marea Ionică, aproape de Albania ).
Soiul de Migdal Genco are coacere mijlocie-târzie 20-30 sptembrie in zona de origine.
Pomul mediu viguroș, rustic, rezistenț la secetă. Înflorirea este târzie și are caracteristica autofertilității.
Fructifica în principal pe ciorchini mici.
Migdalele Genco sunt mici, de formă sferoid-amigdaloidă, cu o sutură ventrală deschisă și o sutură dorsală ridicată. Coaja este maro deschis, semidura, cu o suprafață netedă și pori mici. Miezul este dulce cu aroma medie. Gust dulce-acrișor cu aciditate pronuntata.
Polenizare: autofertil
Productivitate: Productie medie-inalta si constanta, randament decojit 30-35%
Portaltoi folosit: migdal
Epoca de coacere a fructelor: 20-30 sptembrie in zona de origine.
Polenizare: este un soi autofertil ( nu are nevoie de polenizatori ).
Portaltoi folosit: Migdal
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va “programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la migdal“.
Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.